PTT personel alımı ne zaman başlayacak? PTT 55 bin personel alımı başvuru şartları 2022

PTT personel alımı ne zaman başlayacak? PTT 55 bin personel alımı başvuru şartları 2022

PTT herkesin beklediği müjdeli haberi verdi. Kamuda görev almak isteyen binlerce kişi PTT personel alım ilanlarına yakından takip ediyor. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) tarafından yayınlanan ilan doğrultusunda başvuru için hangi şartların gerekli olduğu merak ediliyor. İşte PTT personel alımları ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

PTT personel alımı yapacağını duyurdu. Kamuda çalışmak isteyen kişiler PTT alımlarına yakından takip ederken şirket yeni alımları duyurdu. Yayınlanan ilan doğrultusunda başvuru için gerekli şartların neler olduğu araştırılıyor.İşte PTT personel alımları ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

PTT PERSONEL ALIMLARI BAŞLADI MI?

PTT personel alımı yapacağını açıklarken tarihler hakkında net bir açıklama yapmadı.Personel alımları ile ilgili açıklama yapıldığında detaylara haberimizde yer vereceğiz.

PTT BAŞVURU FORMU NEREDEN DOLDURULUR?

PTT personel Alımları için başvuruda bulunacak olan kişiler PTT'nin kendi web sitesi üzerinden başvuru formu doldurabilirler. Adaylar form doldurma işlemini tamamladıktan sonra sözlü mülakat ve yazılı mülakata katılacaktır. Sınav sonuçlarına göre adayların iş başvurularının onaylanıp onaylanmadığını belli olacak.

PTT Personel Alımı

PTT PERSONEL ALIMI İÇİN HANGİ ŞARTLAR İSTENİYOR?

PTT personel alımlarında güncel şartlar henüz belirlenmedi. Ancak genel şartlar şu şekildedir:

a) 29/5/2009 tarihli kanun kapsamında Türk Vatandaşlığı Kanununun  5901 sayılı 28. maddesi gereğince PTT'nin yurt dışı şubelerinde çalışacak olan kişiler hariç Türk vatandaşı olması gerekmektedir.

b) 18 yaşını tamamlayan ve giriş yapıldığı sınav tarihinden Ocak ayı bir gün itibarı ile 36 yaşını doldurmamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) Kişilerin kasten işlenmiş bir suç nedeniyle Altay ya da daha fazla süreyle hapis cezasına çarptırılmış olması gerekmektedir. Bununla birlikte işlediği suçtan dolayı hakkında af çıkarılan kişilerde başvuru yapamamaktadır. Devlet güvenliğine karşı işlenen suçlar, anayasal düzene ve Bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlarda bulunan kişilerde başvuru yapamaz. Zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçları bulunan kişilerde başvuruda bulunamamaktadır.

f) Engelli personel çalıştırılması konusunda belirlenen mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydı ile Yurtiçi ve yurtdışında görev yapacak olan kişilerin akıl sağlığının yerinde olması.

g) Başka bir kurum ve kuruluşta mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmaması.

ğ) Atanacağı pozisyon doğrultusunda Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını tamamlamış olmak.

h) Sosyal Güvenlik kurum veya kuruluşun dan emekli olmamak.

PTT Personel alım şartları

PTT YAZILI SINAVDA NELER SORULUYOR?

PTT alımları için yazılı sınava katılacak olan adaylar sınavda hangi sorular ile karşılaşacaklarını araştırmaktadır. PTT Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan sınav kılavuzunda yer alan konu başlıkları şu şekildedir:

Türkçe'de Paragraf, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları soruları yer almaktadır.

Sözel Akıl Yürütme soruları da yer alırken de sayısal ve mantıksal akıl yürütme konuları da sınavda yer almaktadır.

Temel yurttaşlık bilgisi, Türkiye coğrafyası, genel kültürel ve güncel sosyo ekonomik konularla birlikte ölçme becerisi soruları da sınavda yer alacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN