Spin ve drift nedir? Trafikte spint ve drift atmak yasak mı? Trafikte spint ve drift atmanın cezaları 2022

Spin ve drift nedir? Trafikte spint ve drift atmak yasak mı? Trafikte spint ve drift atmanın cezaları 2022

Trafikte her sürücünün uyması gereken kurallar bulunmaktadır. Trafikte spin ve drift atan sürücüler için ceza uygulanır. Trafikte spint ve drift atmanın cezası merak ediliyor. İşte Trafikte spint ve drift atmanın cezası…

Kontrollü veya kontrolsüz olarak aracın arka tarafını değişik yönlere savunma olayına spin adı verilir. Aracın virajı dönme esnasında oluşan merkezkaç kuvvetine direnemeyip arka kısmının kopması prensibine dayalı olan bir olayına ise drift adı verilir. Ülkemizde trafik kurallarına uymayan pek çok sürücü yer alırken özellikle trafikte drift ve spin yapan birçok kişi yer almaktadır.Peki,Trafikte drift veya spin yapmak yasak mı? İşte Trafikte spint ve drift atmanın cezası…

TRAFİKTE SPİN VE DRİFT CEZASI NEDİR?

Son yıllarda trafik ceza oranlarında artış görülüyor. Trafikte can ve mal güvenliğini sağlamak adına denetimlerde artırıldı. Caydırıcı cezalar uygulanırken sürücülerin trafikte daha dikkatli olması sağlanıyor. Trafikte spin ya da drift yapanlar için idari para cezası verilir. Bu kapsamda sürücüleri 9125 TL idari para cezası uygulanır. Bununla birlikte sürücü belgelerine de 60 gün el konulur.

Kişiler psikoteknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanı muayenesi sonucunda araç sürmeye uygun görülürse ehliyeti iade edilir. Bu kişilerin araçları 60 gün boyunca trafikten men edilir. İhlalin gerçekleştiği tarihten itibaren 5 yıl içerisinde ikinci kez sürücü belgesinin alınması durumunda sürücü belgeleri iptal edilir.

Kişiler psikoteknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanı muayenesi sonrasında sürücü olması için engel teşkil eden bir durum yoksa tekrardan kursa katılarak ehliyet alabilir.

drfit cezaları nelerdir

TRAFİKTE DRİFT VE SPİN ATANLAR NEREYE, NASIL ŞİKAYET EDİLİR?

Trafik kurallarına uymayan kişiler için cezai işlemler uygulanırken trafik kurallarına uymayanları gören kişilerin de şikayet etmesi gerekir. Şikayetleri fahri trafik müfettişlerine veya Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerine yapabilirsiniz. Yapılan şikayetler değerlendirilerek sürecinin işleyişi hakkında bilgi verilir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN