Toplu taşımada devrim... Ayrı ayrı kart taşımak tarih olacak! Bu kart 81 ilde geçerli olacak! Türkiye kart uygulaması başlıyor...

Toplu taşımada devrim... Ayrı ayrı kart taşımak tarih olacak! Bu kart 81 ilde geçerli olacak! Türkiye kart uygulaması başlıyor...

Toplu taşımaya bir yenilik geliyor. Toplu taşımadan mağduriyetleri ortadan kaldırmak amacıyla düzenlenen uygulama Türkiye'nin her yerinde geçerli olacak.

Bilindiği üzere Türkiye'de her yerde farklı bir ulaşım kartı kullanılıyordu. Artık bunun için mağdur olmaya son verildi. Yaşlıların sorun yaşamadan toplu taşıma kullanmaları için Türkiye'nin her yerinde geçerli olacak "Türkiye kart"çıkarılacak.

Zübeyde Yalçın'ın yaptığı habere göre Türkiye ulaşım ve haberleşme önümüzdeki 30 yıl için planlama yaptı ve 197 milyar dolar yatırım ile planlarını hayata geçirmeyi düşünüyorum. Bahsi geçen bu yatırım 1 trilyon dolarlık bir katma değer yaratırken 27 milyon kişiye de iş olanağı sağlayacağı benziyor.

MİLLETVEKİLLERİNİN SORULARINI YANITLADI

Ulaştırma Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Emre Ayözen TBMM'de vekillerin sorularına yanıt verdi. Konu ile ilgili bilgiler veren Ayözen konuşmalarını TBMM Yaşlılar Araştırma Komisyonu toplantısında yaptı. Ayözen konuşmasında birçok konuya değindi. Değindiği konulardan genel başlıklar ise şu şekilde;

tek kart

197 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Ayözen konuşmalarına yatırım oranları ve istihdam imkanlarını belirterek başladı, "197 milyar dolarlık bir yatırım projesi ortaya koyduk; bunların başını demir yolu sektörü, ikinci olarak da haberleşme sektörü çekiyor. Özellikle ortaya koyduğumuz planlamada çevreci, dijital ihracat ve hareketlilik odaklı bir sürdürülebilir senaryo ortaya koyduk ve bu sonuç itibarıyla 2053 yılında yolcu hareketliliğin bugüne nazaran 2,2 kat artacağını, yani bugün yolculuğun yılda 1 milyar 906 milyondan 4,3 milyara çıkacağını hesapladık.

Bu hesaplamalar dâhilinde de 30 yıllık projeksiyonumuzu yaptık ve bunların yaklaşık gayrisafi millî hasılaya bu yatırımların 1 trilyon doların üzerinde etki yapacağını ve bu yatırımların toplamda 27 milyon kişiye istihdam sağlayacağını hem faaliyet hem de yatırım döneminde öngörüyoruz.Seyahatinin başlangıcından sonuna kadar konforu vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bu kapsamda 57 havalimanımızın 34'üne erişilebilirlik belgesi aldık, diğerleri için valilikler ile çalışmalar sürüyor."

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE TEK KART

Yaşlıların mağduriyetlerininin önüne geçmek amacıyla bir projeye imza attıklarını da söyleyen Ayözen, "Yaşlılarımız başka karta gerek olmadan sadece Türkiye Kart Türkiye'nin her yerinde yolculuklarını gerçekleştirip toplu taşımdan yararlanabilecek." dedi

Yaşlılar ile ilgili çalışmaların bununla sınırlı kalmadığına da değinerek, "Alzheimer gibi rahatsızlıkları olan bireyler için mobil uygulama ve çağrı merkeziyle entegre akıllı bileklik ve kart uygulamasını planlıyoruz." diyerek diğer projelerini de ifade etti.

ENGELLİLER İÇİN DE YENİLİK

Yaşlıların yanı sıra engelli vatandaşları da yenilikler kapsamına alarak onların da hayatlarını kolaylaştırmayı amaçladıklarına da değinen Ayözen,"Erişimi kısıtlı bireylerin birebir kullanabileceği herkes için hareketlilik uygulamasının yazılım çalışmalarına başladık. Bu anlamda yaşlı ve engelli bireylerimizin sosyal, ekonomik hayata katılımlarını arttırmak ve bağımsız hareketliliği arttırmaları için bu uygulama sayesinde kendileri rotalama yapma, engelli ve yaşlı hizmetlerine buradan ulaşabilme, canlı bağlantı sağlama gibi Ptt Kart'la entegre bir uygulama çalışmasını sürdürüyoruz ve hatta bu uygulama sayesinde refakatçi uygulamasını da hizmete almış olacağız." sözleri ile yapılacak yeniliklere ve kimseyi madur etmemeye çalıştıklarına dikkatleri çekti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN