Yazar Rıfat Bali:Türkiye’de komplocular artık birer fikir insanı!

Yazar Rıfat Bali:Türkiye’de komplocular artık birer fikir insanı!

Yazar Rıfat Bali, komplo teorileri hakkındaki yeni kitabını anlatarak, komplo zihniyetli kişilerin bugün ‘uzman’ ve ‘aydın’ gibi itibar gördüğünü söyledi.

[Karar]
EREN TAŞAR

Araştırmacı-yazar Rıfat Bali, ‘Komplo Teorileri Cehaletin ve Antisemitizmin Resm-i Geçidi’ adlı son kitabında bazı komplo teorilerinin nasıl ortaya çıktığını anlatıyor. Bali, Türkiye’de komplo zihniyetli kişilerin bugün ‘uzman’, ‘aydın’, ‘hoca’ sıfatlarıyla anıldığını ve itibar gördüğünü söyledi. Bali kitabıyla ilgili “365 gün, 24 saat bu tür saçma sapan fikirleri işiten, okuyan kişiler ister istemez tesir altında kalıp her konuya şüphey ile, ‘komplo var’ düşüncesiyle yaklaşıyor. Bu düşünceye inananlara şunu söyleyebilirim ki komplo teorilerinin gerçeklik payı yok” dedi.

BELGESEL DOLU DÖRT GÜN

12-15 Mayıs günleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek TRT Belgesel Günleri’nde, yaklaşık 50 belgesel ücretsiz izlenebilecek. Film gösterimleri bu yıl Harbiye’deki TRT İstanbul Harbiye Radyoevi ve Notre Dame De Sion Fransız Lisesi, Akbank Sanat ve Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde yapılacak. Etkinliğin açılış filmi, Emmy ödüllü yönetmen Mani Y. Benchelah’ın ‘Sürgün: Çocuk Mültecilerin Günlükleri’.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN