Çocuklarla arınırız

Oruç günleri geldi, baharlar geldi.
Zamanların güzeli geldi.
Oruç günleri çocukları, paylaşmayı, infakı bize yeniden hatırlatır. Onların “unutulmayacaklar” listesinin başında oldukları akıldan çıkarılmamalı.
Oruç günleri başka bir dünyayı teneffüs ederiz, Allah’ın çağrısı başka türlü yankılanır semalarda.

En güzel çocuklar bekler güzel vakti. Hiçbir tartışmaya girmeden, neyin “dini,” neyin “popüler” olduğunu düşünmeden onlar bekler iftarı heyecanla. Saf bir imanla.
Çocukların sevdiklerini siz de sevebilirsiniz.
Siz de sevinebilirsiniz onlarla.
Çocuk yanılmaz. Umut yanılmaz çünkü. İçimize işler umut, güzelleştirir dünyayı.
Çocuklar ilmek ilmek dokur dünyayı. Oruç oruç yaşatırlar umudu, güzelliği. Durdukları yer, insanın arınma yeridir.
Çocuğa bakmalı insan en çok. Hakikate bakar gibi bakmalı.

Çocukların, gariplerin sevinci kalplerimizin derinliklerine işlesin. Oruç aydınlığı içimizi aydınlatsın. Bir çiçeğin toprağın derinliklerine kök salması gibi oruç günlerinin sevinci de hüznü de kök salsın kalplerimize.
Hüzünlenelim, sevinelim oruç günlerinde.
Bir korkumuz olacaksa çocukların, garip gurabanın bizi unutması olsun!
Ondan korkalım bir tek.
Onları unutan kendini unutur.

Aşk olsun garipliğimiz.
Arınacaksak çocuklarla arınalım. Onlar gibi.
Oruç günlerine merhaba.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.