Yazgının rengi

Kavak ağacı, söğütler, gecekokan çiçeği, hardal sarısı, gök mavisi, hayal pembesi... Annemin sesi, ninemin neşesi, arkadaşlarımın düşleri. Çocukluğum. Her şeye binbir güzellikle yaklaştığım, herkese samimiyetle bakındığım, hayata kapıldığım zamanlar.

İnsanın hayata düştüğü ve kendini dünyayı kurtarma rüyasına kaptırdığı saflıktan söz ediyorum.

Kafanı kaldırıp bakmazsın, aç kaldığını anlamazsın, oyuna dalarsın, bir yerlerde uyuklarsın. Kapı önünde beklersin eve birileri gelecek diye.

Üşürsün, üşümek kıymetlidir. Ağlarsın, koşarsın, kahkaha atarsın, hepsi kıymetlidir.

Nefes nefese bir dünya. Kucak dolusu rüya. Yetişemezsin.

***

Sonbahar, kış, ilkbahar.

Bir ilkbahar gecesi. Damda oturuyoruz. Katip dedem cigara tüttürüyor, türkü söylüyor. Yanı başındayım. Dibinde. Her şeyi bir kenara koyduk. Ne güzel rüzgârın ve dedemin sesi. Alemin nefesi ne güzel. Efsunlu bir dünya…

Herkesin evinde her şey olmazdı, sırf bu yüzden misafirliğe gitmek kıymetli olurdu. Bazı çocuklarla karşılaşmış olmak, hiç unutamayacağınız anılar biriktirmek demekti.

Efsunluydu dünya ve biz oraya düşmüştük.

***

İpe asılan çamaşırlar, bir torba buğday, ahşap pencereler...

Her şey kötüye gitmiyor aslında. Alternatifler arttıkça insan yolunu şaşırmaya başladı. Balona, şekere, çikolataya hayret eden bizler ün, para, ego bir araya gelince sevinçten uçan koca çocuklar olduk. Süt dişlerimizin yerini takma dişlerle doldurma çabasındayız artık. Yeter ki kötü görünmesin.

***

Yaban meyveleri, dağ kuşları, hafif soğuklar...

Yürek çarpacak, yol da yolculuk da devam edecek.

Yola ve yolumuza çıkan insanlar olacak.

Milyonlarca insandan bize düşen, kaderini bize ekleyen ve aynı kaderde yoğrulduğumuz insanlar olacak. Aynı hikâyeyi yazdığımız insanlar…

Birlikte ve ayrı ayrı yazgımız olacak.

Göremediğimiz bir rengi var bu yazgının.

Göremediğimiz bir menzili var.

Sözün başında demiştik ya, üşürsün kıymetlidir. Ağlarsın, koşarsın, kahkaha atarsın kıymetlidir.

Bilir miyiz o kıymeti yeniden?

Nefes nefese düşer miyiz o yazgıya yeniden? Yeniden kucak dolusu rüyalara düşer miyiz, ne dersin?

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum