Halkımız şiddetle yeni anayasa ister!

Halkımız yeni anayasa istiyor! Ona yeni bir anayasa vermek borcumuzdur!

Allah Allah! Bu “halkımız” acaba nerede saklanıyor da biz faniler bir türlü göremiyoruz. Ve acaba hangi gerekçeyle yeni anayasa istiyor? Bu soruya cazip ve kimsenin itiraz edemeyeceği bir cevap bulmalı.

Bulundu da. Yeni anayasa sivil olacakmış. Halkımız bunun için eskisini bırakıp yenisini yapmak istiyormuş. Mevcut anayasa askerî imiş. Mevcut anayasanın askerî olduğu nereden belli? Acaba üzerinde üniforma kalıntıları mı var! Onları ayırsak, anayasaya ekose ceket giydirip badem bıyık bıraktırsak mı?

HALKIMIZ 2011’DE DE ANAYASA İSTERMİŞ

Bu günlerde AB’ye girmek istediğimizi yeniden beyan ettik. Acaba sivil anayasa bundan dolayı mı tekrar gündeme geldi? Avrupa Birliği’ndeki dostlarımızın, özellikle Almanya ve Fransa’nın eski taleplerini ısıtıp servis etmeleri midir bu? ABD de çok farklı düşünmez bu konularda. Bu talepler ne kadar eski? Ben AB’ye gireceğiz dediğimiz yıllardaki taleplerini kastetmiştim ama aslında bunlar daha da eskiye gidiyor.

Ta 20. asrın başına. Hatta 19. asra…

Neyse o kadar eskilere gitmeyelim. Daha yakın tarihe, 2011 civarına dönelim. O yıl seçim yapmıştık.

Seçime giderken halkımızın gümbür gümbür yeni anayasa talep ettiğini söylüyorlardı. AB talep ediyor diyecek değillerdi ya. Bugünkü sayın cumhurbaşkanımız, o günkü sayın başbakanımız, bakınız 12 Haziran 2011 tarihli balkon konuşmasında halkımıza hediye edecekleri anayasayı nasıl anlatmış:
“Meydanlarda ifade ettiğimiz gibi özgürlükçü bir anayasayı hep birlikte yapacağız. Bu anayasada herkes kendini bulacak; doğu da bulacak, batı da bulacak, kuzey de güney de. Velhasıl milletim ‘İşte bu benim anayasam.’ diyecek. Yeni anayasa milletin her bir ferdini birinci sınıf olarak görecek. Her kimlik, her değer, herkesin özgürlük, demokrasi, barış ve adalet talebine bu anayasa karşılık verecek. Bu anayasa Türk’ün, Kürt’ün, Zaza’nın, Arap’ın, Çerkes’in, Laz’ın, Gürcü’nün, Roman’ın, Türkmen’in, Alevi’nin, Sünni’nin, azınlıkların yani 74 milyonun anayasası olsun… Bu anayasa kardeşlik, dayanışma, paylaşma, birlik ve beraberlik üzerine tesis edilecek.”

Sonrasını biliyorsunuz. PKK’yı davet ettik. Oslo’da görüştük. Kandil’den getirttik; çadır mahkemeleri kurup beraat ettirdik. Size yan bakan varsa söyleyin defterini dürelim dedik. AB’ye giriyorduk ya!.. Yine yaranamadık ve işgal ettikleri şehirleri yüzlerce Mehmetçiğin canına karşılık geri alabildik.

2011’DE ÖZGÜRLÜKÇÜ, ŞİMDİ SİVİL

O tarihte gerekçemiz “özgürlükçü anayasa” idi. “Sivil anayasa” etiketi henüz aklımıza gelmemişti. Ve halkımız şiddetle bunu talep ediyordu. Tıpkı bugün şiddetle talep ettiği gibi.

Derken bir AKP’linin aklına şu soruyu sormak geldi: Acaba halkımız bize neden oy verdi? Bakalım, yeni anayasayı hangi şiddetle istiyorlar? Yoksa yeni anayasayı sadece AB mi istiyor? Cevabı nasıl alırız? Ak Parti sitesine bir anket koyarız ve “halkımız”a, tabii bize oy veren iyi halkımıza şunu sorarız: En çok hangi seçim vaadimizi beğendiniz? Ve vaatlerimizi sıralayıp birini seçmelerini isteriz.

Tam da bunu yapmışlar. Şimdi aşağıdaki vaatlere ve rakamlara bakınız ve değerlendiriniz: Halkımız en çok neyi istiyormuş? Hangi vaat pek de umurunda değilmiş? Bir başka soru: 2011’den bu yana geçen 12 yılda Ak Parti, hangi vaatlerini gerçekleştirmiş? Hangilerini hâlâ vaat ediyor?

HEM TOP HEM TEREYAĞI

Buyurun size anket ve sonuçları:

– Millî Tank üretimi başlıyor. İlk Türk muharebe tankı ‘Altay’ için hazırlıklar son aşamaya geldi (232 puan)

– Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireceğiz. (208 puan)

– İstanbul vaatleri (208 puan)

– Tarımda dünyanın ilk 5’i arasında olacağız (208 puan)

– Yüksek hızlı internet her yerde olacak. (208 puan)

– İlk yerli uçağı uçuracağız. 2023’e kadar Türk yapımı uçaklar semalardaki yerini alacak. (187 puan)

– Arıkopter (Türk helikopteri) uçmak için gün sayıyor. (182 puan)

– Vize muafiyeti artacak. Türkiye’nin Şengen Vize sistemine dâhil edilmesi için girişimlerimizi sürdüreceğiz. (176 puan)

– 1 milyon işsize iş. İşsizlik oranını yüzde 5’e indirmeyi hedefliyoruz. ( 46 puan)

– Kısa ve öz, demokratik ve çoğulcu yeni anayasa yapılacak. (45 puan)

Toplam 1700 puan ediyor. En dipte yeni anayasa var. Hani halkımızın yakamıza sarılarak kemali şiddet ve iştiyakla istediği yeni anayasa? Vaatlerden hangilerinin gerçekleştiğini de okuyucularım bulsun. Son baktığımda anket ve sonuçları Ak Parti sitesinden kaldırılmıştı. Ama ben bir kenara yazmışım.

YORUMLAR (27)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
27 Yorum