Ses ve öfke

Düşman lazım. Hedefe konacak, taşlanacak şeytan lazım. Yoksa insanlar bizi dinlemeyecek. Dinlememekle kalsalar neyse, ters giden işleri de bizden bilecekler.

Hâlbuki bir düşman, ne olur, hiç olmazsa bir tanecik düşman bulsak! Ben yapmadım, o yaptı der, rahatlarız.

Bulur gibi de olduk. Virüsün Rockefeller’in parasıyla Çin’in Wuhan’ında imal edildiği yazıldı muhafazakâr basınımızda. Hatta polisin, Rockefeller’in adamlarını dünya çapında “aldığı”nı da yazdık. Yani tutuklandığını. Fakat yemediler. Hâlbuki iyi numaraydı. Bir vuruşta hem Çin, hem Rockefeller, hem doğu, hem batı halloluyordu. Ne oldu bilmiyorum? Bizim Çin Teali Cemiyeti müdahale mi etti? Hani Doğu Türkistan’daki Uygurlar dünyanın en mutlu Uygurlarıdır, 1 ilâ 3 milyon Uygur’un bedava yatılı kolejlere gönderildikleri için ne kadar teşekkür etseler azdır diye yazan arkadaşlar.

ROCKEFELLER OLMADI BILL GATES VERELİM

Rockefeller ile Çin tutmayınca başka bir hedef bulduk. Virüsü Bill Gates imal etmiş. Ve ortalıkta gizli videolar dolaşmaya başladı. Gates, bilmem kaç yıl önce büyük bir salgından bahsediyor.

Ne salgınından, “Koronavirüsü salgınından!” Bu da mı gol değil?

Benim yakın dostlarım bile bana videoyu göndermeye, paylaşmaya başladı. Dilim döndüğünce anlattım, şu anda boğuştuğumuz virüs yeni ama Korona Virüsü eski. SARS, MERS ve daha en az dört cinsi var. Kovid-19 yedincisi galiba. SARS ve MERS daha öldürücüydü ama şimdiki kadar bulaşıcı değildi. Korona, yani “Taç” virüsün cins ismi. Elektron mikroskopta ilk poz verdiği zaman- eski elektron mikroskoplarda- taca benzetmişler. Şimdi daha iyi elektron mikroskoplarımız var ve aslında eski fotoğrafların belden yukarısını gösterdiğini, muhteremin aslında eski model deniz mayınına benzediğini biliyor ve her yere öyle resmediyoruz. Gates’in bahsettiği de muhtemel bir yeni Korona mütasyonu salgını. Ve dediği gibi de oldu. Uzak görüşlü adam.

Uzak görüşlü olmasa sıfırdan dünyanın en büyük şirketi olmaya şu kadar yılda erişir miydi? Beş yıl önce Gates şöyle diyor: “Önümüzdeki yirmi yılda, bir sebepten on milyon insan ölecekse, o sebep muhtemelen buna benzemeyecek. Buna benzeyecek.” Birinci “buna”da perdeye atom bombasının mantar bulutu yansıyor. İkinci “buna”da kocaman bir Korona Virüsü görüntüsü. Bu çok gizli konuşma TED konuşmalarında yapılmış, milyonlarca kişi izlemiş ve hâlâ YouTube’da duruyor: https://youtu.be/6Af6b_wyiwI

CIA SAĞOLSUN, BİZE İÇ YAZIŞMALARINI CC’LER

Madem gerçek böyle, virüsü Rockefeller çıkardı, Gates çıkardı, CIA, MOSSAD, FSB (KGB’yi devralan firma), MSS (Çin’inki) çıkardı diyenler niçin yılmadan öyle demeye devam ediyorlar?

Çünkü dünyada insanları harekete geçirmede nefret kadar kuvvetli bir duygu yoktur. Bir şeytan yaratabilirseniz, rahatlarsınız ve arkanızdaki aptallar birlik ve beraberlik içinde sımsıkı birbirlerine ve size kenetlenir ve şeytanın üzerine yürürler. Kesin İnançlılar’da Eric Hoffer’in sözünü tekrarlayayım: Allah’sız hareket olur ama şeytansız hareket olmaz. Komünizm Allah’sızdı.

Ama kapitalistler ve emperyalistler diye bir değil, iki şeytanı vardı ve ikisine birden Faşist derlerdi. Nazizm belki tam Allah’sız değildi ama çok Allah’lı da değildi. Fakat onun da kapı gibi şeytanı vardı: Yahudiler.

Bir an durup sorulmaz mı, yahu bu CIA, MOSSAD ve diğerleri bizim büyüklerimize, kanaat önderlerimize gizli yazışmalarının birer kopyasını mı gönderiyor? Sormazlar. Çünkü sormaya vakitler yoktur. Nefret edilecek, taşlanacak bunca şeytan dururken akılla, gerçekle oyalanılmaz. Gerçeklerle kafamızı karıştırmayın.

Gerçek ceketini giyene kadar yalan dünyayı dolaşır diye bir söz vardır. Şimdi sosyal medyadan toplanan bilgiler bunu tasdik ediyor. Tekrar edeyim: En çok paylaşılan ve en hızlı yayılan paylaşımlar nefret, düşmanlık paylaşımlarıymış.

SHAKESPEARE İLE ATSIZ

Bugün, yarın, evinizdeki ekranda, size nefret hedefleri gösteren; düşmanlara, şeytanlara hakaretler yağdıran birini görürseniz, William Shakespeare’nin Macbeth’indeki şu satırları hatırlayınız:

Sön, kısa mum, sön!

Hayat yürüyen bir gölge, kötü bir oyuncu

Sahnede kibirle mızmızlayıp saatini dolduruyor.

Sonra da ebediyen susacak,

Bir ahmağın anlattığı, ses ve öfke dolu anlamsız hikâye.

Gereğinden fazla anlam yüklemeye çalışmayın. Çünkü anlamı yok.

Bugün 3 Mayıs, Türkçüler günü. Yukardaki Shakespear ile Atsız’ın şu dörtlüğünü alt alta yazıp ben de sahneyi terk edeyim:

Beşeriyyet denilen fertlerde

Var mıdır olmayan ahmak ve alık

Bu hayat sanki salaş bir sahne

Ve piyes maskaralık, maskaralık

YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum