5 dakikada süt şerbetli tatlı! Komşularınız parmaklarını yiyecek 5 dakikada yaptığınıza kimse inanmayacak

5 dakikada süt şerbetli tatlı! Komşularınız parmaklarını yiyecek 5 dakikada yaptığınıza kimse inanmayacak

Acil misafiriniz mi geldi? Şekeriniz düştü ve canınız tatlı mı çekti? Bu tarif tam size göre. Bu tarifle 5 dakikada lezzet bombası tatlıyı hazırlayıp afiyetle yiyeceksiniz. Misafirleriniz "Hangi pastaneden aldın?" diye soracak.

Akşam çayın yanında canınız tatlı mı istedi? Pratik hangi tatlıyı yapsam diye mi düşünüyorsunuz? İşte size mükemmel bir tatlı tarifimiz var. Süt şerbetli 5 dakika tatlısı ile damaklarınıza bayram ettirmeye hazır olun...

Canınız tatlı istediğinde şipşak kolayca hazırlayabileceğiniz süt şerbetli 5 dakika tatlısı ile karşınızdayız. Yedikçe yedirten her çatalda ayrı bir lezzet alacağınız bu tatlı tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Yapımı ve hazırlaması çok kısa süre olup kolaylığıyla beğenileri kazanan süt şerbetli 5 dakika tatlısı siz çayınızı demleyene kadar hazır oluyor. İşte süt şerbetli 5 dakika tatlısının tarifi...

MALZEMELER

3 adet yumurta

3 tepeleme yemek kaşığı irmik

3 dolu yemek kaşığı süt

3 tepeleme yemek kaşığı şeker

3 dolu yemek kaşığı sıvı yağ

3 tepeleme yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin;

3 su bardağı süt

1. 5 su bardağı şeker

Üzeri için;

Hindistan cevizi

YAPILIŞI

3 dakika tatlısını yapabilmek için öncelikle karıştırma kabını alalım. İçine yumurtayı ve toz şekeri koyup köpürene kadar mikserde çırpalım. Ardından sütü ve sıvıyağını koyalım, karıştıralım. Daha sonra irmiği, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştıralım. Sıvıyağ ile yağlanmış borcama dökelim. Önceden ısıtılmış 180 ° fırında tatlımızın üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 - 20 dakika pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka tatlınızın pişip pişmediğini kontrol ediniz.

821x464-serbetli-irmik-tatlisi-tarifi-serbetli-irmik-tatlisi-nasil-yapilir-1634025353138.jpg

BU TATLIYI ÇOCUKLARINIZ BİLE YAPABİLİR

Tatlımız fırında pişerken bizde bu arada tatlımızın şerbetini hazırlayalım. 3 dakika tatlısının en büyük özelliği şerbetinin pişmiyor olmasıdır. Uygun bir kapta oda sıcaklığındaki sütü ve toz şekeri iyice karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım. Fırında pişen tatlımızın ilk sıcağı çıkınca sütlü şekeri tatlımızın üzerine dökelim. Tatlımızın dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım. Şerbetini çeken tatlımızı buzdolabından alıp üzerine Hindistan cevizi serpelim.


AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN