Aile hekimleri reçete yerine bu tarifi yazıyor! Lokanta şeflerinin sırrı ortaya çıktı…

Aile hekimleri reçete yerine bu tarifi yazıyor! Lokanta şeflerinin sırrı ortaya çıktı…

Hem kırmızı hem de yeşil mercimeğin faydaları saymakla bitmiyor. Fakat evde hazırladığımız mercimek çorba ve yemekleri lokantalarda sipariş verdiklerimiz kadar güzel olmuyor. İşte, usta şeflerin mutfak tüyoları…

Demir açısından zengin olmasının yanı sıra tam bir lif deposu olan mercimek, düzenli tüketilmesi gereken bir besindir. Pek çok reçetesi olan ve sofraları süsleyen mercimeği hazırlarken dikkat etmemiz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Biz de bunları sizler için lokanta ustalarına sorduk ve haberimizde derledik.

MERCİMEĞİ DAHA İYİ PİŞİRMENİN TÜYOLARI

İster kırmızı ister yeşil olsun mercimeği pişirmeden önce mutlaka ayıklamalı ve sudan geçirdikten sonra süzmeliyiz. Bu aşamada mercimekleri birkaç saat soğuk suyun içerisinde tutarsak, çok daha rahat pişecektir.

Mercimeği pişirme aşamasında en iyi sonucu almak için mutlaka tuz, sirke veya limon suyu kullanmanız gerekiyor. Böylelikle mercimeklerin dağılmasının önüne geçebilirsiniz.

yeni-proje-35.jpg

Lokantalarda lezzetine hayran olduğunuz tarifleri hazırlayan aşçılara göre, kırmızı ve sarı mercimeğin pişme süresi yeşile kıyasla çok daha kısadır. Yani yeşil mercimeği haşladığımız süre kadar diğerlerini de ocakta tutarsak, mercimekler eriyerek yok olabilir. Bu yüzden kırmızı mercimeğin yaklaşık 35 dakikada, yeşilinse yaklaşık 45-50 dakika arasına piştiğini bilmemiz gerekiyor.

Pişirme aşamasında diriliğini ölçmek amacıyla bir kaşık yardımıyla birkaç tane alarak sertliğini kontrol edebiliriz.

MERCİMEĞİN LEZZETİNİ 10 KAT ARTTIRAN FORMÜL

Mercimek çorbası veya yemeğini pişirirken sebze ya da tavuk suyu kullanırsanız hem bir şifa hem de bir lezzet deposu hazırlamış olacaksınız. Bir diğer yandan, pişirme suyunun içerisine patates, havuç ve kereviz dilimlerseniz tadı damak çatlatabilir.

NOT: Çorbanızın kıvamını yakalamak için un kullanmaktan kaçının. Onun yerine patates, havuç ve kereviz çok daha iyi bir terbiye olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN