Akşam yemeklerini taçlandıracak meze tarifleri! Bu işin ustası olacaksınız

Akşam yemeklerini taçlandıracak meze tarifleri! Bu işin ustası olacaksınız

Sofralarınızı renklendirecek ve lezzet katacak pratik meze tarifleri arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Geleneksel Girit Ezmesinden, göz alıcı Pancarlı Humusa, doyurucu Mantar Dolmasından, ağız sulandıran Atom’a kadar çeşit çeşit meze tarifleriyle misafirlerinizi şaşırtın ve sohbetlerinizi tatlandırın. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli mezelerle, hem mutfakta vakit geçirmenin keyfini çıkarın hem de sofralarınıza farklı bir hava katın…

Sofralarımızı hem renklendiren hem de lezzetlendiren mezeler, yemekler kadar olmasa da sohbetlerimizi canlandıran önemli lezzetler arasında yer alıyor. Artık siz de bir meze ustası olabilirsiniz. Evde basit malzemelerle birbirinden harika mezeler yaratın!

İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz bazı pratik ve lezzetli meze tarifleri

BABAGANNUŞ

img-2990.jpeg


Malzemeler: Patlıcan (3 adet), biber (2 adet), sarımsak (3 diş), yoğurt (1 sb), zeytinyağı (3 yk).
Hazırlanışı: Patlıcan ve biberi közleyin, sarımsak, yoğurt ve yağla karıştırın.

GİRİT EZMESİ:

img-2991.jpeg


Malzemeler: Ezine peyniri (100-150 g), antep fıstığı (3-4 yk), ceviz içi (3 yk), lor peyniri (3 yk), badem (3 yk), zeytinyağı (4 yk), bir diş sarımsak, kırmızı pul biber, dereotu.
Hazırlanışı: Peynirleri ezerek karıştırın, antep fıstığı ve sarımsağı dövüp ekleyin. Badem, ceviz, zeytinyağı ekleyip karıştırın. İsteğe bağlı dereotu ve pul biberle tatlandırın.

MANTAR DOLMASI

img-2992.jpeg

Malzemeler: Mantar (400 g), kırmızı biber (1 adet), taze maydanoz (3 yk), tost ekmeği (2 dilim), tuz, karabiber, kaşar peyniri (60 g), sarımsak (1 diş), tereyağı (30 g), krema (1 yk).
Hazırlanışı: Mantar saplarını doğrayıp haşlayın, ekmek, sarımsak, biber, baharatlar, peynir ve kremayla karıştırın. Mantarları doldurup fırında pişirin.

PANCARLI HUMUS

img-2993.jpeg

Malzemeler: Sarımsak (1 diş), zeytinyağı (1,5 yk), limon suyu (yarım limon), kimyon (yarım çk), haşlanmış nohut (1 sb), su (1 yk), kırmızı pancar (1 adet), tahin (1 yk).
Hazırlanışı: Pancarı haşlayın, soğuk suya alıp kabuklarını soyun. Tüm malzemeleri blenderda karıştırın. Servis ederken zeytinyağı gezdirin.

DÜŞEŞ PATATES

img-2994.jpeg

Malzemeler: Patates (4 adet), tereyağı (3 yk), yumurta sarısı (2 adet), tuz, karabiber.
Hazırlanışı: Patatesleri haşlayıp ezin, tereyağı ve yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Muffin kalıplarına sıkıp fırında pişirin.

ATOM

img-2995.jpeg

Malzemeler: Süzme yoğurt (2,5 sb), sarımsak (2 diş), tuz (1 çk), kurutulmuş Arnavut biberi (6 adet), tereyağı (2 yk), sıvı yağ (2 yk), toz kırmızı biber (1/4 çk).
Hazırlanışı: Yoğurdu sarımsak ve tuzla karıştırın. Biberleri yağda kızartın, kırmızı biber ekleyin. Yoğurdun üzerine yağlı biber karışımını dökün.

TİROKAFTERİ

img-2996.jpeg

Malzemeler: Beyaz peynir (250-300 gram), zeytinyağı, üzüm sirkesi, yeşil acı biber (2-3 adet), süzme yoğurt (1 yk), kırmızı toz biber, siyah zeytin, kekik.
Hazırlanışı: Önce Peyniri ve biberleri karıştırın, yoğurt ve baharatlarla blenderda çırpın. Zeytin ve biberle süsleyin.

TOPİK

img-2997.jpeg

Malzemeler: İnce bulgur (2 su bardağı) sıcak su (1 sb), irmik (yarım sb), un (2 yk), zeytinyağı (yarım sb), tuz, iç harç için ceviz, kuş üzümü, nar ekşisi, nar taneleri.
Hazırlanışı: Bulgurunuzu ıslatıp şişirin, irmik, un, yağ ekleyip iyice yoğurun. İç harcı ekleyip şekil verin. Son olarak Nar ekşisi ve yağla servis yapın

MÜCVER

img-2998.jpeg

Malzemeler: Kabak (2 adet), yumurta (2 adet), un (3 yarım kaşık) maydanoz ve tuz.
Hazırlanışı: Rendelenmiş kabak, yumurta, un ve maydanozu karıştırıp kızartın.
ŞAKŞUKA

img-2999.jpeg

Malzemeler: Patlıcan (2 adet), kabak (1 adet), biber (2 adet), soğan (1 adet), sarımsak (2 diş), domates (3 adet), zeytinyağı.
Hazırlanışı: Önce Sebzeleri doğrayıp pişirin, sonra zeytinyağı ekleyin. Bu kadar!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN