Bu Köfte Tarifiyle Eltinizin Korkulu Rüyası Olun! İşte Hatay Usulü Pratik Çıtır Çıtır Patates Köftesi Tarifi

Bu Köfte Tarifiyle Eltinizin Korkulu Rüyası Olun! İşte Hatay Usulü Pratik Çıtır Çıtır Patates Köftesi Tarifi

Yemek denince akla ilk gelen Hatay sofrası oluyor. Yemekleri ve tatlılarıyla dünya mutfağına ilham veren Hatay yemekleri bizimde ağızımın suyunu akıtıyor. Şimdi yine Hatay sofrasından pek kimsenin bilmediği muhteşem bir lezzetten bahsedeceğiz. Bir dana köfte kadar lezzetli olan bu yemeğimizin adı Patates Köftesi. Bu tarifle komşularınızı orta yerinden çatlatırken, elitinizin de korkulu rüyası olacaksınız.

Salça, bulgur, patates gibi kolay malzemelerden yapılan Patates Köftesi adeta bir lezzet şölenine döndürüyor mutfakları. Pratik ve basit olan bu köfte Hatay'ın en meşhur yemekleri arasında. Özellikle etsiz köfte sevenlerin damak tadına hitap eden Patates Köftesi kalori bakımından da çok sağlıklı. Ramazan'da da sofralarınızı şenlendirecek olan Patates Köftesi, yapımı kolay olduğu için zamanınızı da almayacak bir tarif. Patatesle yapılan yemekler? En kolay patates yemeği hangisi? gibi sorunların da cevabı bu tarifimizde. İşte Hatay sofrasından bizim tabaklarımıza uzanan Patates Köftesi yapımı.

YAPIMI KOLAY TADI OLAY PATATES KÖFTESİ TARİFİ

patates.jpg

Basit ve pratik tarifler her zaman bizim içim zaman tasarrufu olmuştur. Kolay ama lezzetli yemeklerin başını çeken patates köftesi yoğurt, turşu ve salata ile güzel bir kombin sağlıyor. Çocuklarınızın da iştahla tüketeceği bu tarif küçükten büyüğe herkesin damak tadını şenlendirecek. Çocuklarınızın beslenme çantalarına bile koyabileceğiniz patates köftesini iş yerine de atıştırmalık olarak götürebilirsiniz. İşyerinde ki arkadaşlarınız bile bu tarif için etrafınıza deli divane olabilir.

MALZEMELER

8 adet patates

2 yumurta

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı kaşar peynir

Tuz ve karabiber

KIZARTMASI İÇİN

1 su bardağı ayçiçeği yağı

ÜZERİ İÇİN

Yarım su bardağı susam

2 yumurta

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı mısır unu

HATAY USULÜ PATATES KÖFTESİ YAPIMI

Önce 8 adet patatesimizi soyup haşlamak için tencereye koyalım. Daha sonra haşlanan patateslerimizi ılıması için oda sıcaklığında muhafaza edelim. Ilıyan patateslerimizi rendeleyelim. Rendelediğimiz patateslerimizin içine yumurta, tuz, un ve karabiber ekleyip iyice karıştıralım. Karışımı iyice harmanladıktan sonra içerisine 1 su bardağı rendelediğimiz peynirleri aktaralım. Daha sonra ellerimizi biraz unladıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak silindir şekli verelim. Bu işlemi tamamladıktan sonra üzeri için malzemelerimizi hazırlayalım.

hatay.jpg

Öncelikle 1 yemek kaşığı mısır unumuzu, 1 yemek kaşığı normal unumuzu ve yarım su bardağı susamımızı 3 ayrı kaba alalım. Yine ayrı bir kap ayarlayarak 2 adet yumurtamızı çırpıcı ile güzelce çırpalım. Bu işlemden sonra yuvarlak şekillerle hazırladığımız karışımımızı masaya alalım. Ve tek tek parçalara ayırdığımız patates karışımını önce una sonra yumurtaya daha sonra mısır ununa ve en son susama bulayalım. Son olarak ise patates köftemizi önceden kızarttığımız kızgın yağa rengi sarıya dönene kadar kızartalım. Kızartma işlemi bittikten sonra tabağımızın altına peçete koyarak ya da patates köftelerinin üzerine peçete yerleştirerek fazla ağı çekmesini sağlayalım. Patates köftemiz yenmeye hazır. Dilerseniz yanına yoğurt, turşu ya da soğan halkası koyup çeşitlendirebilirsiniz. Afiyet olsun:)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN