Bu kurabiye asla bayatlamıyor! Haftalarca tazeliğini koruyan cevizli kıyır kıyır kurabiye tarifini sizde hemen deneyin

Bu kurabiye asla bayatlamıyor! Haftalarca tazeliğini koruyan cevizli kıyır kıyır kurabiye tarifini sizde hemen deneyin

Çay veya kahve saatlerinizi tatlandırmaya ne dersiniz? Bugün haberimizde sizler için özenle bayatlamayan cevizli kıyır kıyır kurabiye tarifi hazırladık. İşte enfes cevizli kıyır kıyır kurabiye tarifi...

Sizde çayı boş içemeyenlerden misiniz? Cevabınız evet ise sizi hemen haberimizin detaylarına alalım. Bugün sizler için tazeliğin haftalarca koruyan cevizli kıyır kıyır kurabiye tarifi hazırladık. Bu lezzetli kurabiye hem ev halkınızdan hem de misafirlerinizden tam not alacak. İşte enfes cevizli kıyır kıyır kurabiye tarifi...

MALZEMELER

200 gram oda ısısında tereyağı
Bir çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sirke
3-3.5 su bardağı un
Bir çay kaşığı kabartma tozu
Bir çay bardağı çekilmiş ceviz ve ya fındık
Bir çay bardağı doğranmış kuru üzüm

Üzeri için:

Yumurta akı
Ceviz ve ya fındık kırığı

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane bayatlamayan kıyır kıyır kurabiye tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini, sıvıyağını, yumurta sarılarını, sirkeyi koyalım. Bu malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Daha sonra üzerine unu ve kabartma tozunu ilave edip, kulak memesi kıvamında güzel bir hamur elde edelim. Elde ettiğimiz hamurun içine ceviz yada fındık kırığını, dilimlenmiş kuru üzümü de ekleyip bu malzemelerimizin hamurla karışmasını sağlayalım. Şimdi de kurabiye hamurumuzu tezgahın üzerine alalım ve merdane yardımı ile 1 cm olacak şekilde hamuru düzleştirelim.

basliksiz-5.jpg

BU KURABİYEYE HAYRAN KALACAKSINIZ

Kurabiye hamurunun üzerine yumurta akını sürelim ve üzerine de ceviz yada fındık kırığını serpelim. Bıçak yardımı ile yada ruletle kurabiye hamurumuzu dilimleyelim. Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyelerin üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 13-15 dakika kadar pişirelim. Fırında pişen kurabiyelerimizi çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Soğuyan kurabiyelerimizi servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN