Bu kurabiye kendini pişmaniye sanıyor! Pişmaniye tadında kurabiye tarifiyle çayın yanında şov yapın

Bu kurabiye kendini pişmaniye sanıyor! Pişmaniye tadında kurabiye tarifiyle çayın yanında şov yapın

Çay saatlerinizi eğlenceli hale getirmeye ne dersiniz? Haberimizde sizler için özenle tarifini hazırladığımız pişmaniye tadında kurabiye tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte pişmaniye tadında kurabiye tarifi...

Sıcacık çayın yanında ağzınızı tatlandıracak güzel bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Yemelere doyamayacağınız, adeta ağzınızda dağılacak olan bu lezzeti yapması da çok kolay ve pratik. Mutfakta çok zaman harcamadan şipşak yapabileceğiniz bu lezzeti en kısa zamanda denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte pişmaniye tadında enfes kurabiye tarifi tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı tahin
1 kabartma tozu
1 vanilya
Alabildiği kadar un

YAPILIŞI

Dillere destan pişmaniye tadında kurabiye için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine sıvıyağı, pudra şekerini, tahini koyalım. Bu malzemelerimizi güzelce karıştırdıktan sonra üzerine kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyelim. Çok katı olmayan bir hamur elde edelim. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım.

1200x627-tahinli-kurabiye-tarifi-tahlinli-kurabiye-nasil-yapilir-1587997557236.jpg

BU KURABİYE AĞIZDA DAĞILIP GİDİYOR

Dilerseniz kurabiyeye dondurma kaşığı ile de şekil verebilirsiniz. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.180 derece önceden ısıtılmış alt üst fırın ayarında 15-20 dk pişiyoruz. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için belirttiğimiz süre fırından fırına değişebilir. Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve soğuduktan sonra servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN