Bu pastayı görenler fıstıklı sanıyor! Yerken bitmesini istemeyeceğiniz ıspanaklı köstebek pastası ile kendinizi şımartın!

Bu pastayı görenler fıstıklı sanıyor! Yerken bitmesini istemeyeceğiniz ıspanaklı köstebek pastası ile kendinizi şımartın!

Yiyenleri şaşırtacak değişik hem de şık bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bugün sizler için ıspanaklı köstebek tarifi hazırladık. Bu lezzet patlamasını denemek için elinizi hızlı tutun...

Çay veya kahve saatlerinize çok yakışacak mükemmel bir tarifimiz var. Ispanaklı köstebek pasta tarifimizi sizler için haberimizde özenle hazırladık. Mutfakta çok zamanınıza almadan kolayca yapabileceğiniz bu lezzet he midelere hem de gözlere hitap ediyor. İşte damak çatlatan lezzet ıspanaklı köstebek pasta tarifi şöyle;

MALZEMELER

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı süt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2,5 su bardağı un

250 gram ıspanak

İçine;

2-3 adet muz

2 paket krem şanti

YAPILIŞI

Efsane lezzet ıspanaklı köstebek pastasını yapabilmek için öncelikle ıspanağımızı yarım su bardağı su ile haşlayalım. Haşlanan ıspanakları robottan geçirerek püre haline getirelim. Daha sonra krem şantiyi üzerinde yazan tarife göre soğuk süt ile iyice çırpalım ve buzdolabına kaldıralım. Şimdi de ıspanaklı köstebek pastanın kekini yapmaya başlayalım. Bunun için karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurta ve toz şekeri koyup, yumurtaların rengi açılıncaya kadar mikserle çırpalım. Sonrasında sırasıyla sıvı yağ, süt ve ıspanağı ekleyelim ve karıştıralım. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyalı da ekleyerek karıştıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen tepsiye kek hamurumuzu dökelim. Üzerini ıspatula yardımı ile düzleyelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında keki 20 dakika pişirelim. (pişme süresi fırından fırına göre farklılık gösterebilir. Zaten ince bir kek çok çabuk pişiyor)

maxresdefault-001.jpg

BUNDAN SONRA HEP BU LEZZETİ YAPMAK İSTEYECEKSİNİZ

Fırında pişen kekimizi çıkartalım. Kek ılıyınca su bardağı ile keselim ve yuvarlak parçalar çıkaralım. Kalan kek parçalarını da soğuyunca robottan geçirip un haline getirelim. Muzlarımızı dilimleyelim ve daire şeklinde kestiğimiz kek parçalarının üzerine koyalım ve krem şantiyi bir kaşık yardımıyla bu parçaların üzerine ekleyip şekil verelim. Ufaladığımız kek kırıntılarına krem şanti sürdüğümüz keki alalım ve her tarafına kırıntılardan yapışmasını sağlayalım. Tepsiye koyduğumuz köstebek pastaları buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN