Bu tarif ünlü pastanelerde bile yok! Davet sofralarınıza san sebastian cheesecake yapın eltinize havanızı atın!

Bu tarif ünlü pastanelerde bile yok! Davet sofralarınıza san sebastian cheesecake yapın eltinize havanızı atın!

Davet sofralarınıza çok yakışacak meşhur bir lezzetle karşınızdayız. Bugün haberimizde sizler için san sebastian cheesecake tarifi paylaştık. Bu efsane lezzeti sizde mutlaka denemelisiniz.

Bugün haberimizde sizler için son dönemde adını sıkça duyurmaya başlayan bir yiyecek san sebastian cheesecake tarifini paylaştık. Bu damakları çatlatan lezzet İspanya'nın San Sebastian şehrinde La Vina adlı bir restorandan çıkmış. Adını da tahmin edeceğiniz üzere restoranın bulunduğu şehirden alıyor. Bu lezzetin bir dilimi cafe ve restaurantlarda 70-80 lira arası değişiyor. Bizim tarifimizle daha uyguna yapmış olacaksınız. Klasik cheesecakelerden oldukça farklı bir lezzeti olan ve görünüşü olan bu lezzeti sizlerde evinizde kolayca deneyebilirsiniz. İşte tüm detayları ile efsane san sebastian tarifi şöyle;

MALZEMELER

600 g beyaz peynir

1 su bardağı + 3 yemek kaşığı şeker

4 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

400 ml sıvı krema

Kalıbı yağlamak için;

Tereyağı yada margarin

YAPILIŞI

Damakları çatlatan lezzet meşhur san sebastian tatlısı için öncelikle karıştırma kabımızı alalım. İçine beyaz peynir ve şekeri ekleyip mikser ile çırpalım. Ardından yumurtaların her birini teker teker ekleyip, ayrı ayrı çırpmak sureti ile yumurtaları ekleyelim. Daha sonra üzerine unu ilave edip çırpmaya devam edelim. Son olarak üzerine sıvı kremamızı da ekleyelim, bir kaç dakika daha çırpalım.

tam-kivaminda-san-sebastian-aysegul-1.webp

BU LEZZETE AŞIK OLACAKSINIZ

20 cm'lik kelepçeli kalıbımızın içerisini margarin yada tereyağı ile yağladıktan sonra kestiğimiz pişirme kağıdı ile kalıbımızı kaplayalım. San sebastian harcımızı kalıbımıza dökelim. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 45-50 dakika pişirelim. Cheesecakekimiz piştikten sonra fırının kapağını açalım ve içerisinde 1 saat kadar soğumaya bırakalım. Kekimiz soğuduktan sonra kalıptan çıkarabilir, dilediğiniz şekilde süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Servis sırasında üzerine çikolata sos yada çilekli sos kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN