Bu tarifi kimse bilmiyor! Dışı çıtır çıtır içi kıyır kıyır... Brownie kurabiye tarifiyle çayın yanında şov yapın

Bu tarifi kimse bilmiyor! Dışı çıtır çıtır içi kıyır kıyır... Brownie kurabiye tarifiyle çayın yanında şov yapın

Çay veya kahve saatlerinizi neşelendirmeye ne dersiniz? Bugün haberimizde efsane lezzet brownie kurabiyesinin tarifine yer verdik. Bu lezzete aşık olacaksınız...

Hepimiz çay veya kahve içerken genellikle yanında bir şeyler atıştırmayı çok severiz. İşte bugün yine bu tariflerden bir yenisi ile karşınızdayız. Brownie kurabiye tarifimiz tam da ağzınıza layık. Yapılmadı çok kolay ve pratik olan bu lezzet özellikle çikolata tiryakileri tarafından sıkça tercih edilen bir lezzet. İşte brownie kurabiyenin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

60 gr tereyağı
100 gr bitter çikolata (%70 kakao, doğranmış)
1 yumurta (oda sıcaklığında)
75 gr toz şeker (yarım su bardağından azıcık eksik)
50 gr esmer şeker (çeyrek bardaktan azıcık fazla)
1 tutam tuz
70 gr un (1 su bardağından 2 parmak eksik)
15 gr kakao (1 kaşık)
1 çay kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI

Lezzet bombası brownie kurabiye tarifimiz için öncelikle fırınımızı180 dereceye ayarlayalım. Şimdi de karıştırma kabımızı alalım. İçine un, kakao, kabartma tozu ve tuz u ekleyip güzelce karıştıralım. Küçük bir tavada tereyağını eritelim ve içine küçük parçalar halindeki çikolataları atalım. Tavanın altını kapatıp çikolatalar tamamen eriyene kadar karıştıralım. Bir karıştırma kabında yumurta ve şeker rengi açılana kadar hızlı devirde yaklaşık olarak 5 -6 dakika kadar çırpalım. Üzerine çikolatalı tereyağlı karışımı ekleyelim ve düşük devirde sadece karışana kadar çırpalım (spatulayla da karıştırabilirsiniz). Şimdi de kuru malzemelerimizi ekleyip ve spatulayla karıştıralım.

maxresdefault.jpg

BU LEZZETE AŞIK OLACAKSINIZ

Sonra dondurma kaşığıyla (yoksa iki kaşık yardımıyla) yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. Fırında yaklaşık olarak 9-10 dakika kadar pişirelim. Eğer bu süreden fazla brownie kurabiyelerinizi pişirirseniz kuruyup sert olacaktır. Bu yüzden pişirme süresine dikkat etmelisiniz. Fırında pişen brownie kurabiyelerimizi alalım ve ılıdıktan sonra servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN