Bu Tatlı TikTok'ta Paylaşım Rekoru Kırdı! Boşnak Şekerpare Tatlısını Yiyen Bir Daha İstiyor

Bu Tatlı TikTok'ta Paylaşım Rekoru Kırdı! Boşnak Şekerpare Tatlısını Yiyen Bir Daha İstiyor

Tatlı severlerin dikkatine. Bugün sizlere herkes tarafından çok beğenilen ve sevilen tadı bir çok tatlıdan lezzetli olan şerbetli tatlılaların başında gelen, listenizden mutlaka eksik olmayacak boşnak şekerparesi tarifi ile bir araya getireceğiz. Dudove şekerparesi olarakta adlandırılan bu tatlı kimi zaman boşnak şekerparesi olarakta biliniyor. Lezzetli ve tadı her daim damağanızda kalacak dudove boşnak tatlısı tarifimize geçelim.

Listenizin başından ayrılmayacak dudove boşnak tatlı tarifimizi çok beğeneceksiniz. Hem ekonomik hemde çok lezzetli olan şerbetli boşnak tatlısı aynı zamanda sevenlerini mest etmeyi başarıyor. Peki boşnak şekerpare tatlısı nasıl hazırlanır? Boşnak şekerpare tatlısını hazırlarken nelere dikkat edilmeli? Birazdan en ince ayrıntılarıyla ve pratik hazırlanışıyla boşnak şekerparesi tarifimizi sizlerle paylaşacağız.

Son zamanlarda artan hayat pahalılığı nedeniyle bir çok gıda ürününe fahiş zamlar geldi. Bu nedenle evlerde yapılan yemeklerin ve tatlıların sayısı günden güne artmaya devam ediyor. Buna istinaden vatandaşımız ekonomik yapılan tatlı ve yemeklere daha çok yöneliyor. Bu gün birlikte yapacağımız boşnak şekerpare tatlımız son derece ekonomik ve pratik yapılışıyla sizlerin dikkatini çekmeyi başarıyor. Artık hazırsak tarifimize geçebiliriz

BOŞNAK ŞEKERPARE TATLISININ MALZEMELERİ

Hamuru için:
2 adet yumurta
1 paket vanilya
2 Türk kahvesi fincanı ile toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay kaşığı karbonat
2 Türk kahvesi fincanı ile sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Üzeri için fındık


Şerbeti için:

3 Su bardağı toz şeker
4 Bardak su

BOŞNAK ŞEKERPARE TATLISININ HAZIRLANIŞI

İlk olarak şerbetimizin yapılışına geçelim tatlımızı hazırlayana kadar soğutmaya bırakabilmek için. 3 su bardağı toz şekerini tenceremize ilave ettikten sonra üzerine 4 bardak suyu ekliyoruz ve şerbetimiz kaynayana kadar ara ara karıştırma işlemine devam ediyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra ocağımızı kısık ateşe alıp 10 dakika boyunca daha kaynatmaya devam ediyoruz. 10 dakika kaynatmış olduğumuz şerbeti ocağımızdan alıp soğutmaya bırakıyoruz.

Sonrasında tatlımızın hamuru için 2 adet yumurtayı ayarladımız yoğurma kabının içine kıralım ve üzerine 2 türk kahvesi fincan şekeri ekledikten sonra 1 paket vanilyayı ekleyip 2 dakika boyunca şekerimiz eriyene kadar çırpalım. Çırpma işlememiz bittikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 türk kahvesi fincanı sıvıyağ ilave ediyoruz ve yarım çay kaşığı karbonat ekledikten sonra çırpma işlemine 2 dakika daha devam ediyoruz.

bosnak-sekerparesi.jpg

Sonrasında hazırlağımız karışımın üzerine yavaş yavaş unumuzu ilave edeceğiz. 2 su bardağı unumuzu ekliyoruz ve üzerine 1 paket kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam ederken kıvamına göre unumuzu ekliyoruz ve artık yoğurma işlemine geçiyoruz. Yoğurma işlemide bittikten sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak oval şeklinde yuvarlıyıp yağladımız tepsinin içine tek tek diziyoruz ve üzerine 2 adet fındığı yerleştiriyoruz.

tatli-2-001.jpg

Önceden ısıtmış olduğumuz 175 derecelik fırınımıza tepsimizi yerleştiriyoruz ve yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlımızı fırından aldıktan sonra soğutmuş olduğumuz şerbeti üzerine ilave ediyoruz.

tatli3.jpg

Daha sonra şerbetimizin çekmesi için 2-3 saat kadar bekletelim ve şerbetimiz çektikten sonra servis etmeye hazırız.

Afiye olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN