Çocuğunuz ‘Anne kereviz yap’ diye yalvaracak! Püf noktasını söylüyoruz, yiyen unutamıyor

Çocuğunuz ‘Anne kereviz yap’ diye yalvaracak! Püf noktasını söylüyoruz,  yiyen unutamıyor

Kış mevsiminin en sağlıklı sebzelerinden biri olan kerevizi, portakal ile tatlandırarak pişirmek harika bir seçenek olabilir. Bu tarifle, kerevizi sevmeyen çocuklar bile yemeye başlayabilir. İşte portakallı kereviz yemeği yapmanın püf noktaları…

Kereviz seçimi önemlidir. Ağır olmalı ve içi boş olmamalıdır. Ayrıca dışı çok kararmamış ve parlak görünen bir kereviz seçmek, yemeğin lezzetini artıracaktır.

Kerevizin kararmasını ve kokusunu önlemek için, soyduktan sonra limonlu veya unlu suda bekletebilirsiniz. Pişirmeden önce suyunu iyice süzmeniz önemlidir. Limonlu suda bekletmek aynı zamanda kokusunu da engelleyecektir.

Kereviz, vücudun pH değerini korumaya, bağırsak hareketlerini rahatlatmaya, kalp hastalıklarını önlemeye ve tansiyonu kontrol altına almaya yardımcı olan bir besindir. Ayrıca düşük kalorili olması, tok tutması, cilde iyi gelmesi, zihni çalıştırması, güçlü bir antioksidan olması, karaciğer yağlanmasını engellemesi, hazmı kolaylaştırması ve ödem atması gibi birçok faydası vardır. Ancak fazla tüketildiğinde gaz ve karın ağrısına neden olabilir.

Kereviz, Ekim ayında hasat edilmeye başlar ve ocak ayına kadar devam eder. Bu nedenle kerevizi hem sonbahar, hem de kış sebzesi olarak kabul edebiliriz. Bu mevsimde kerevizin tadını çıkararak, çocuklara ve kerevizden hoşlanmayanlara onu sevdirecek bir portakallı kereviz tarifi deneyebilirsiniz.

İŞTE PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİNİN MALZEMELERİ:

• 2 adet büyükçe kereviz
• 2 adet havuç
• 2 adet orta boy patates
• 2 diş sarımsak
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 1 tutam dereotu
• 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
• 2 adet rendelenmiş havuç
• 3 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı un
• 1 adet limon
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• Tuz ve karabiber (damak tadınıza göre)

İŞTE PORTAKALLI KEREVİZ TARİFİNİN YAPILIŞI:

1. Kerevizleri soyun ve bol suya limon sıkarak koyun. Ardından 1 yemek kaşığı unu da ekleyip karıştırın. Elma dilimleri şeklinde doğradığınız kerevizleri bu limonlu ve unlu suya koyun.
2. Patatesleri de aynı şekilde doğrayın ve unlu limonlu suyun içinde karıştırarak renklerini korumalarını sağlayın. Havuçları soyup patates ve kereviz boyutunda doğrayın ve kenara koyun. Rendelenmiş havuç da yanınızda olsun. Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın.
3. Bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve rendelenmiş havuçları ekleyerek rengi değişene kadar kavurun. Ardından suyu ve yağı çıkan havucu süzün.
4. Aynı tencerede patatesleri kavurun. Daha sonra sarımsakları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Soğanları da ekleyip orta ateşte kavurun.
5. 1 yemek kaşığı unu ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ardından 2 bardak taze sıkılmış portakal suyu ve 3 bardak suyu ekleyin. Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
6. 5-6 dakika sonra havuçların haşlanıp haşlanmadığını kontrol edin. Eğer çatal geçiyorsa tamamdır. Tuz ve karabiber ekleyin. Ardından unlu limonlu suda beklettiğiniz kerevizleri ve havuçları ekleyin.
7. Üzerine birkaç dal dereotu ekleyin ve kapağını kapatıp yaklaşık 25 dakika daha pişirin. Arada karıştırarak pişirin. Patatese çatal batırarak piştiğini kontrol edin. İkisi aynı anda pişecektir.
8. Dereotunu ekleyin ve karıştırın. Bir taşım daha kaynatın. Portakallı kereviz yemeği hazır. Yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Bu şekilde nefis bir portakallı kereviz yemeği hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN