Ekonomik Kurabiye Yaparak Pastaneleri Çatlatın! İşte Ucuz Malzemelerle Yapılan Pastane Usulü Un Kurabiyesi Tarifi

Ekonomik Kurabiye Yaparak Pastaneleri Çatlatın! İşte Ucuz Malzemelerle Yapılan Pastane Usulü Un Kurabiyesi Tarifi

Artan buğday unu ve yağ fiyatları nedeniyle vatandaşlar pastanelerden alışveriş yapmaya korkar oldu. Haberimizde yer alan tarifle sizlere evde en ucuz malzemelerle ve oldukça lezzetli un kurabiyesi tarifini hazırladık.

Buğday ve yağa gelen üst üste zamlar nedeniyle fırınlarda ve pastanelerde unlu mamullerin fiyatları oldukça yükseldi. Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar evde kendi ürünlerini yapmaya yöneldi. Evde en ucuz malzemelerle, lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı un kurabiyesi tarifini sizler için derledik.

UN KURABİYESİ MALZEMELERİ:

250gr. tereyağ veya margarin
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
Bir su bardağı pudra şekeri
Dört çorba kaşığı mısır nişastası
Alabildiği kadar un
Üzerini süslemek için pudra şekeri

UN KURABİYESİ HAZIRLANIŞI:

İlk olarak terayağı veya margarin, sıvı yağ ve pudra şekeri ile iyice yoğurulur.

Yaklaşık 5 dakika kadar yoğurma işlemi gerçekleştirdikten sonra kabın içine mısır nişastası ve un göz kararı ile ilave edilir.

Sonra hamuru yoğurmaya devam ediyoruz. Yoğurma işleminin biraz sürmesi gerekmektedir. Nedeni ise şekil verirken ve fırına attığımızda kurabiyeler parçalanabilir.

hamur-001.jpg

Bu işlemler bittikten sonra hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Ele alınan hamur rula şekline getirilir.

Daha sonra üstü ve yan tarafı çatal vasıtasıyla çizilir. Çizildikten sonra ise iki parmak kalınlığında yan şekilde kesilir

Hazırladığımız kurabiyeler tepsiye dizilir. Bu aşamada tepsiyi yağlamanıza gerek yoktur çünkü hamurun yeterince yağı olacaktır.

hamur2.jpg

Son olarak 160 derecelik önceden ısıltımış fırınımıza hazırlananan kurabiyeleri yerleştirdikten sonra 15 dakika kadar fırında pişirilir.

Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ilave edilir.

Afiyet olsun

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN