Evde 2 bardak susamla tahin yapın! İster tatlılara ekleyin, ister kahvaltıda tüketin: Bu tarifle bir kavanoz çıkıyor

Evde 2 bardak susamla tahin yapın! İster tatlılara ekleyin, ister kahvaltıda tüketin: Bu tarifle bir kavanoz çıkıyor

Tahin, sağlığa birçok faydası olan ve lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi haline gelen bir besin maddesi. Evde yapılan tahin ise hem daha doğal hem de lezzet bakımından ticari olanlardan ayrılıyor. İşte evde kolayca yapabileceğiniz tahin tarifi. Üstelik bu tarifle bir kavanoz çıkıyor

Tahin, genellikle Orta Doğu ve Akdeniz mutfağının vazgeçilmez bir parçası olan besleyici bir malzemedir. Pek çok yemeğe ve tatlıya lezzet katan bu malzeme, aynı zamanda sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Marketlerde hazır olarak bulunabilen tahin, evde yapıldığında daha doğal ve lezzetli olabilir. İşte ev yapımı tahin tarifi!

MALZEMELER

2 su bardağı beyaz susam

2-3 yemek kaşığı kadar susam yağı

Bir tutam tuz (isteğe bağlı)

tahin-nasil-yapilir.jpg

YAPILIŞI

  • İlk adım olarak beyaz susamları bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar kavurun. Susamların hafifçe kızarmış olması gerekiyor.
  • Kavrulan susamları soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra susamları bir blendere veya mutfak robotuna alın.
  • Susamların üzerine susam yağını ve isteğe bağlı olarak bir tutam tuzu ekleyin.
  • Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve kıvam alana kadar blender veya mutfak robotuyla ezin. İhtiyaca göre susam yağı ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız tahini steril bir kavanoza koyun ve buzdolabında saklayın.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN