Fazla yemek yaptıysanız satın dökmeyin! Bu şekilde sallayınca haftalarca tazecik kalıyor, yapması da yemesi de çok pratik

Fazla yemek yaptıysanız satın dökmeyin! Bu şekilde sallayınca haftalarca tazecik kalıyor, yapması da yemesi de çok pratik

Fazla yemek yapıp sonrasında çöp atarak israf etmeyin! Bu şekilde sallayınca haftalarca taze kalıyor! Yapması da, hazırlaması da çok pratik! Üstelik oldukça da lezzetli... İşte haftalarca bozulmayacak saklama yöntemi...

Yemeklerin fazlasını yapmak ve sonrasında çöpe atmak yerine, onları haftalarca taze tutmanın pratik bir yolunu öğrenin. Bu yöntem hem israfı önlemeye yardımcı olur hem de lezzetli yemeklerinizin bozulmasını engeller.

YEMEKLERİN BOZULMADAN TUTMA YÖNTEMLERİ

artan-yemekler-nasil-saklanir.webp

  1. Konserve Yöntemi: Çorbanızı kaynama ısısındayken konserve kavanozuna koyun, hemen kapağını kapatın ve kavanozu ters çevirin. İçeriği oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin, ardından buzdolabına kaldırın. Bu şekilde çorbalarınızı 6 aya kadar saklayabilirsiniz. Bu pratik yöntemle yemeklerinizi uzun süre taze tutabilirsiniz.

  2. Pişmiş Yemeklerin Saklanması: Pişmiş yemekleri buzdolabında veya dondurucuda saklamak için hava temasını kesen saklama kapları veya buzluk poşetleri kullanın. Gıdaları cam olmayan kaplarda dondurucuya koymanız önemlidir. Ayrıca yemekleri en fazla 1 kez ısıtın, tekrar tekrar ısıtmak bakteri oranının artmasına neden olabilir.

  3. Kavanozda Pirinç Saklama: Pirinci kapaklı ve cam kavanozlarda saklayabilirsiniz. Ancak böceklenme riskini azaltmak için kavanozun içine bir miktar tuz serpmeniz önerilir. Pirinci cam kavanozda muhafaza ederken, kavanozun ağzını iyice kapatmaya dikkat edin.

  4. Vakumla Saklama: Yiyeceklerinizi vakumlayarak uzun süre saklayabilirsiniz. Vakumlu ambalajlar, yiyeceklerin tazeliklerini korumalarına yardımcı olur.

  5. Konserve Yemeklerin Saklanması: Konserve yemeklerin saklama aşamasında, kavanozları mümkün olduğunca kuru, serin ve hava almayan ortamlarda muhafaza etmek önemlidir. Mutfak dolapları veya kilerler bu amaçla kullanılabilir. Kavanozları açtıktan sonra ürünleri buzdolabında saklamak da önerilir.

Bu pratik saklama yöntemleri sayesinde yemeklerinizi israf etmeden uzun süre taze tutabilirsiniz. Aynı zamanda çevre dostu bir yaklaşım benimseyerek yiyecek israfını önlemiş olursunuz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN