Havuçlu cevizli kek

Havuçlu cevizli kek

Mutfaklarımıza renk katacak, tatlı severlerin vazgeçemeyeceği bir tarifimiz var: Havuçlu, cevizli ve tarçınlı kek! Bu nefis lezzet, aileniz ve sevdikleriniz için mükemmel bir tatlı seçeneği olacak. İşte adım adım enfes kek tarifimiz.

Havuç ve cevizin mükemmel uyumuyla harmanlanan bu kek, sevdiklerinize sunabileceğiniz harika bir tatlı seçeneği sunuyor. Tarçının hafif dokunuşuyla lezzetini daha da artıran bu havuçlu cevizli kekin hazırlanışı oldukça basit. Peki bu leziz keki evinizde nasıl yapabilirsiniz? İşte adım adım havuçlu cevizli ve tarçınlı kek tarifi ve gerekli malzemelerin listesi.

MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet küçük boy havuç
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı (silme) tarçın

HAZIRLANIŞI

Havuçların Hazırlanması: Havuçlar yıkanıp soyulur ve rendelenir. Havuç suyunun sıkılması önemlidir.
Yumurta ve Şeker Karışımı: Derin bir kapta yumurta ve şeker, köpük köpük olana kadar mikserle çırpılır.
Yağ ve Süt Eklenmesi: Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
Kuru Malzemelerin İlavesi: Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma eklenir. Kıvama göre un miktarını ayarlayabilirsiniz.
Havuç, Ceviz ve Tarçının Eklenmesi: Hazırlanan karışıma havuç, ceviz ve tarçın eklenir ve tahta bir kaşıkla karıştırılır.
Pişirme: Kek karışımı yağlanmış kek kalıbına dökülür ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırın kapağı açılmamalıdır.

AŞÇININ NOTU

Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
Şeker ve yumurtayı iyi çırpın ki kek güzel kabarsın.
Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ki parçalanmasın.

Bu lezzetli keki deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Mutfağınızın yeni gözdesi olmaya aday bu kek, herkesin beğenisini kazanacak! Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN