Hem hafif hem doyumsuz lezzetiyle sütlü tatlıların şahı! Tepsiden çıkmadan biten tarif kahveyle mükemmel gidiyor

Hem hafif hem doyumsuz lezzetiyle sütlü tatlıların şahı! Tepsiden çıkmadan biten tarif kahveyle mükemmel gidiyor

Akşam misafirinize çayın yanında ne tatlı yapsam diye düşünenlerden misiniz? Biz ne tatlı yapacağınızı bulduk Dillere destan Kıbrıs tatlısı ile misafirlerinizin damaklarına bayram ettireceksiniz. İşte enfes Kıbrıs tatlısının tarifi...

Klasik tatlı tariflerinden sıkılanlara her çatalda ayrı bir lezzet alacağınız dillere destan Kıbrıs tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Yerken bitmesini istemeyeceğiniz, her çatalda ayrı bir lezzet alacağınız Kıbrıs tatlısını en kısa zamanda denemenizi tavsiye ediyoruz...

MALZEMELER

3 adet yumurta

1 çay bardağı şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

2 çay bardağı galeta unu

2 çay bardağı kırılmış ceviz

2 çay bardağı Hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

Kreması İçin;

5 su bardağı süt

2 çay bardağı nişasta

1 çay bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

Şerbeti İçin;

2 su bardağı su

1,5 su bardağı şeker

1 paket vanilya

Üzeri için;

Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Dillere destan Kıbrıs tatlısı yapmaya, öncelikle şerbeti hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir tencereye suyu ve şekeri alalım. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatalım ve içine bir paket vanilyayı dökelim tekrar karıştırıp soğumaya bırakalım. Sıra geldi tatlımızın kekini hazırlamaya. Bunun için karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurta ve şekeri ekleyip köpürene kadar çırpalım. Ardından sıvıyağ, kırılmış ceviz, Hindistan cevizini ekleyip karıştıralım. Son olarak galeta ununu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Kek harcımızı yağladığımız borcam veya fırın tepsisine dökelim ve 160 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka tatlınızın kekinin pişip pişmediğini kontrol ediniz. Fırında pişen tatlımızı çıkaralım ve hemen üzerine soğuk şerbeti dökelim.

kibris-tatlisi-001.jpg

YEMEDE YANINDA YAT DEDİKLERİ BU OLSA GEREK

Kekin soğuması için kenara alalım. Şimdi de Kıbrıs tatlımızın kremasını hazırlayalım. Bunun için derin bir tencereye sütü, nişastayı, şekeri alalım. Kremamız kaynayana kadar başından ayrılmadan sürekli karıştıralım. Kremanın üzeri göz göz olup kaynayınca içine vanilyayı ve toz krem şantiyi ekleyip 5 dakika çırpalım. Şimdi de soğumuş şerbetli kekin üzerine, bu kremayı dökelim. En son üzerine bolca Hindistan cevizi serpelim ve dinlenmesi için Kıbrıs tatlımızı buzdolabında 2 - 3 saat bekletelim. Dinlenen Kıbrıs tatlımızı dilimleyerek servis edelim.

AFİYET OLSUN..

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN