İnternette en çok aranan çorba tarifi burada! Herkes bu çorbanın tarifinin peşinde! İşte enfes 4 kaşık çorbası tarifi

İnternette en çok aranan çorba tarifi burada! Herkes bu çorbanın tarifinin peşinde! İşte enfes 4 kaşık çorbası tarifi

Sıcacık çorba sevenler, saat fark etmeden çorbayı her türlü içenler, yeni çorba tarifi arayanlar bu haberimiz size göre. 4 kaşık çorbası ile hem mutfakta zaman kazanacaksınız hem de ev halkının beğenisini kazanacaksınız. İşte 4 kaşık çorbasının tarifi şöyle;

Son günlerde trend olan 4 kaşık çorbasını ince ayrıntıları ile sizlerle tarifini paylaştık. Enfes bir tadı olan 4 kaşık çorbası içine giren bulgur, pirinç, kırmızı mercimek ve yeşil mercimekle oldukça doyurucu ve besleyici.

Yeşil mercimek A, B, C, K vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Diğer mercimeklere oranla daha fazla protein içermektedir. Bir kilo et ve bir kilo yeşil mercimeğin protein değeri eş değerdir.

Kırmızı mercimek protein bakımından oldukça zengindir. Protein diş, kemik ve göz sağlığı için oldukça önemlidir. Yeşil mercimekten daha düşük kaloriye sahip olan kırmızı mercimek diyetlerde daha çok tercih edilmektedir.

Pirinç kalsiyum ve demir gibi harika bir mineral kaynağıdır. Ancak beyaz pirincin yüksek miktarda tüketilmesi, şişmanlamaya neden olur. Diyabet riskini veya oranını artırır.

Bulgur yüksek oranda lif içermesi ve glisemik indeksi düşük bir besin olmasından dolayı bulgur, kan şekeri dengesinin kontrol altında tutulmasına katkıda bulunur.

Şimdi bu kadar vitaminli olan çorbamızın hazırlanışına göz atalım. İşte tarifimiz şöyle;

MALZEMELER

1 yemek kaşığı bulgur

1 yemek kaşığı pirinç

1 yemek kaşığı kırmızı mercimek

1 yemek kaşığı yeşil mercimek

1 litre su

Tuz

Terbiyesi için:

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı

3 damla limon suyu

Sosu için:

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 adet küçük kuru soğan

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

Öncelikle ince süzgece 1 yemek kaşığı pirinci, 1 yemek kaşığı bulguru, 1 yemek kaşığı kırmızı mercimeği ve 1 yemek kaşığı yeşil mercimeği alıp yıkayalım. Derin bir tencereye bu bakliyatları koyup üzerine 1 litre su ve tuzu ekleyip pişirelim. Malzemelerimiz yumuşayınca ayrı bir kapta; yoğurdu, unu, yumurta sarısını ve limon suyunu ekleyip iyice karıştıralım. Karıştırdığımız terbiyenin içine kesilmemesi için çorbanın suyundan bir kaşık alıp karıştıralım. Sonra tekrar bir kaşık daha alıp karıştıralım. Ilıyan terbiyemizi yavaş yavaş çorbanın içine dökelim. Ayrıca kesilmemesi için karıştırmayı bırakmayalım. Orta ateşte kaynamaya bırakalım.

642442724e3fe109a0ffa59e.webp

SICACIK ÇORBAYA KİM HAYIR DİYEBİLİR Kİ

Ayrı bir tavaya sıvıyağını, ince ince dilimlediğimiz kuru soğanı alalım kavurmaya başlayalım. Kavrulan soğanın üstüne naneyi, kırmızı toz biberi, karabiberi ekleyelim. Yaptığımız sosu çorbanın üstüne dökelim ve karıştıralım. Sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN