Kadife gibi patates püresi tarifi! Lokantaların sırrı buymuş: Bir bardak ekleyince pürüzsüz oluyor

Kadife gibi patates püresi tarifi! Lokantaların sırrı buymuş: Bir bardak ekleyince pürüzsüz oluyor

Günlük yemeklerimizin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patates püresi, özellikle evde yapıldığında damakları şenlendiren bir lezzet sunuyor. Pürüzsüz, ipeksi bir dokuya sahip patates püresi yapmak ise sanıldığı kadar zor değil. İşte kadife gibi patates püresi tarifi!

Gastronomi dünyasının en sevilen ve vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patates püresi, yemek kültürümüzün önemli bir parçası haline geldi. Hem pratik yapımıyla hem de lezzetiyle sofralara keyif katan bu tarif, herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği bir lezzet şöleni sunuyor.

İhtiyacınız olan malzemeler oldukça basit: patates, tuz, süt ve tercihinize göre tereyağı veya zeytinyağı. İşte adım adım, pürüzsüz patates püresi tarifi:

MALZEMELER

1 kg patates

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı

Tuz (damak tadınıza göre ayarlanabilir)

patatespuresi-2.webp

YAPILIŞI

  • İlk adım olarak, patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Ardından, iri parçalar halinde doğrayın ve tencereye alın.

  • Tencereye aldığınız patatesleri üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynamaya bırakın. Patatesler yumuşayana kadar, yaklaşık 15-20 dakika boyunca kaynatmaya devam edin.

  • Yumuşayan patatesleri süzgece alarak suyunu iyice süzün. Süzdükten sonra tencereye geri koyun.

  • Tereyağı veya zeytinyağını ekleyerek, ezici veya püre haline getirici bir alet kullanarak patatesleri iyice ezin. Bu aşamada, pürenin kıvamını ayarlamak için sütü azar azar ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kıvamı istediğiniz pürüzsüzlüğe ve kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin.

  • Tuzunu ekleyerek damak tadınıza uygun bir lezzet elde edene kadar karıştırmaya devam edin.

  • Pürüzsüz patates püresi servise hazır! Sıcak olarak servis yapabilir veya yanında birkaç taze otlarla süsleyerek sunum yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN