Kahvaltıya Kruvasan Yapın Ünlü Fransız Aşçılarına Taş Çıkarın! İşte Puf Puf Kabarmış Kruvasan Tarifi

Kahvaltıya Kruvasan Yapın Ünlü Fransız Aşçılarına Taş Çıkarın! İşte Puf Puf Kabarmış Kruvasan Tarifi

Fransızların meşhur kahvaltılığı kruvasanın ayrıntılı ve kolay tarifi ile sizde mutfağınızda ünlü aşçılara taş çıkaracaksınız. Puf puf kabarmış yumuşacık kruvasan tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz....

Kahvaltı sofralarınızı süsleyecek aynı zamanda da ağzınızı tatlandıracak çok güzel bir tarif ile karşınızdayız. Sizin için özenerek kruvasan tarifimizi haberimizde paylaştık. Kruvasan tarifimizi başta çocuklarınız olmak üzere misafirleriniz de çok beğenecek. İşte kruvasanın ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

Hamuru için;

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta akı

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

4,5 su bardağı un

Arasına sürmek için;

100 gr tereyağı

İç harcı için;

Krem çikolata

Üzeri için;

Yumurta sarısı

YAPILIŞI

Kruvasan tarifimizi yapabilmek için öncelikle hamur için yoğurma kabına ılık suyu alalım. Üzerine ılık süt, sıvı yağ, yumurtanın akı, instant maya, toz şeker ve tuzu ilave edelim, karıştıralım. Ardından karışımımıza biraz un ekleyelim ve elimizle yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamda pürüzsüz bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Yoğurduğumuz hamurun üzerini streç filmle kapatalım, bir örtü ile örterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru un serptiğimiz tezgaha alalım ve tekrardan yoğurarak toparlayalım. Toparlanan hamuru 9 eşit parçaya ayıralım ve her bir parçayı dıştan içe doğru yuvarlayarak beze haline getirelim. Tezgahımızı unlayalım ve ilk bezeyi merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açmaya başlayalım. Açtığımız bezeyi bir tabağa alarak oda sıcaklığındaki tereyağını üzerine sürelim. Kalan bezeleri de aynı şekilde tabak büyüklüğünde açalım ve aralarına tereyağı sürerek üst üste dizelim. Son bezeyi de diğer hamurların üzerine yerleştirelim fakat bu sefer üzerine tereyağı sürmeyelim.

maxresdefault.jpg

BU TARİFE ÇOCUKLARINIZ BAYILACAK

Üst üste dizdiğimiz 9.kat hamuru elimizle bastırarak biraz genişletelim. Üzerine biraz un serpelim ve merdane ile açabildiğimiz kadar açalım. Açtığımız hamuru 12 eşit parçaya dilimleyelim. Üçgen şeklindeki hamurlarımızın her bir parçasına bir tatlı kaşığı yardımı ile krem çikolatadan pay edelim. Krem çikolatalarımızı sürdükten sonra hamurları geniş tarafından başlayarak saralım.

maxresdefault-1.jpg

Tüm hamurları aynı şekilde sararak fırın tepsisine yerleştirelim. Kruvasanlarımızı yaklaşık 15 dakika kadar tepsi mayası için dinlendirelim. Ardından bir fırça yardımıyla üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim. 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Altı üstü güzelce kızaran poğaçalarımız servise hazır.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN