Gören börek sanıyor ama bu lezzet bambaşka! Kahvaltıda saniyesine tükeniyor! Patates varsa hemen deneyin

Gören börek sanıyor ama bu lezzet bambaşka! Kahvaltıda saniyesine tükeniyor! Patates varsa hemen deneyin

Kahvaltıya bu lezzeti deneyen asla pişman olmuyor. Hem misafirleriniz bayılacak hem de ev halkı sürekli bunu isteyecek. Kolay malzeme kolay yapım patatesli kahvaltılık tarifi…

İster özel günlerde isterseniz de hafta sonları yapabileceğiniz bu tarif size farklı bir kahvaltı sunuyor. Kahvaltılara yapabileceğiniz farklı bir tarif olarak karşınıza çıkan bu lezzet son derece lezzetli olmasının yanı sıra oldukça da pratik bir tarif oluyor. İşte kahvaltıya patates bombası…

FIRINDA PATATES MÜCVER TARİFİ

Malzemeler

6 adet orta boy patates

1 adet orta boy soğan

3 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

1 su bardağı un

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

firinda-patates-mucveri.jpg

Yapılışı

  • İlk olarak 1 adet orta boy soğanı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım. Ardından yarım demet maydanoz ve yarım demet dereotunu da ince ince kıyarak bir kenara alalım.
  • Son olarak kabuklarını tamamıyla soyduğumuz patatesleri rendeleyelim. Ardından derin bir kabın içerisine 3 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvıyağ alarak çırpalım.
  • Çırpma işlemini tamamladıktan sonra içerisine 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  • Harcın üzerine doğradığımız soğanı, maydanozu ve dereotunu ekleyelim.Rendelediğimiz patateslerin suyunu sıkarak harcımıza ilave edelim.
  • Tüm malzemeler homojen oluncaya dek güzelce karıştıralım. Uygun bir tepsinin içerisine fırın kağıdını yerleştirelim.
  • Harcı tepsinin içerisine aldıktan ve düzelttikten sonra önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakalım.
  • Pişme süresinden sonra servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN