Kahvenin yanına ne yapacağım diye düşünmeyin! Kahvenin en iyi eşlikçisi: Tam kıvamında, kaşık kaşık yenebilen fincan tatlısı

Kahvenin yanına ne yapacağım diye düşünmeyin! Kahvenin en iyi eşlikçisi: Tam kıvamında, kaşık kaşık yenebilen fincan tatlısı

Kahve yanına hangi tatlıyı ikram edeceğinizi düşünüyorsanız bu tarif tam size göre! Kahvenin en iyi eşlikçisi! Hiç dağılmayan, tam kıvamında, kaşık kaşık yenebilen fincan tatlısı! Peki fincan tatlısı nasıl yapılır? İşte fincan tatlısı tarifi...

Evde keyifli bir tatlı deneyimi yaşamak isteyenler için harika bir tarif. Hem yapımı kolay hem de enfes lezzetiyle sofralarınıza şıklık katacak bu tatlıyı denemek için hemen malzemelerinizi hazırlayın.

MALZEMELER

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

Üzeri için; Hindistan cevizi

FİNCAN TATLISI YAPIMI

3 Malzemeli Fincan Tatlısı Tarifi - Nasıl Yapılır - Magnolia Tarifi

  • Süt, un ve şekeri tencereye alarak muhallebi karışımını hazırlayın. Karışımı sürekli karıştırarak ocakta pişirin, koyulaşıp göz göz oluncaya kadar bekleyin.
  • Muhallebi piştikten sonra ocağı kapatın. Ardından karışıma tereyağı ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Hazır muhallebiyi hızlıca fincanlara paylaştırın. Muhallebi soğuduğunda yoğunlaşacağı için bu adımı hızlı bir şekilde tamamlayın.
  • Tatlıları oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Sonrasında 3-4 saat boyunca buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen tatlıları dolaptan alın, fincanları ters çevirerek tatlıları çıkartın.
  • Tatlıları Hindistan cevizine bulayarak servis edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN