Kakaolu kurabiye tarifi

Kakaolu kurabiye tarifi

Kakaolu kurabiye tarifi, en zor günlerinizde bile sizi kurtaracak harika bir seçenek. Çünkü çayın yanına hazırlayabileceğiniz en pratik tariflerden biri. Sizler için hafif nemli ve tam anlamıyla bir sufle tadı veren bir kakaolu kurabiye tarifi hazırladık. Bu kurabiyeler, fırından çıktığında ele alınacak kadar yumuşak olacaklar. Üstelik yapımı sadece 10 dakikanızı alacak.

Çay saatlerinin vazgeçilmezi kakaolu kurabiye tarifi, çikolata isteğini bastırmak için ideal bir seçenek sunuyor. Üstelik bu tarif, kenarları çıtır, ortası ise nemli olan özel bir lezzet sunuyor. Sıcakken tadına varacağınız bu nefis kurabiyeleri sadece 10 dakikada hazırlayabilirsiniz. İşte, bu özel tarifin püf noktaları ve malzemeleri.

KAKAOLU KURABİYE MALZEMELERİ

1 yumurta
1 su bardağı un
Yarım su bardağı kakao
Yarım çay kaşığı karbonat
⅔ su bardağı tuzsuz tereyağı
½ su bardağı ve ⅓ su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya

KAKAOLU KURABİYE TARİFİ

İlk adım olarak fırını ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin, kenarda hazır edin.

Unu, kakaoyu ve kabartma tozunu küçük bir kaseye koyun ve iyice karıştırın.

Tereyağını küçük bir tavada orta ateşte yarısına kadar eritin. Ateşten alıp tamamı eriyene kadar karıştırın. Soğuması için bir kenara koyun.

Şekeri büyük bir kaseye koyun ve tereyağını ekleyin, iyice karıştırın. Daha sonra yumurtayı ve vanilyayı ekleyin, birleşene kadar karıştırın.

Un karışımını yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun.

Hamuru parçalara bölün, toplar halinde yuvarlayın ve fırın tepsisine yerleştirin.

Kurabiyeleri 12 dakika pişirin. Kurabiyelerin üst kısmı ıslak değil, yumuşak olmalıdır. Kurabiyelerin nemli kalması için fırından çıkarın ve 10 dakika veya kurabiyelerin alt kısmı yeterince sertleşene kadar fırın tepsisinde soğumaya bırakın.

Kurabiyeler biraz kabarık olacak, isteğe bağlı olarak kaşığın tersiyle hafifçe bastırabilirsiniz.

Püf Noktaları:

Tereyağının sıcak veya ılık olmamasına dikkat edin, mutlaka soğutun.
Hamurun yumuşak olmasını isterseniz buzdolabında bir süre bekletebilirsiniz.
Kurabiyeleri fazla pişirmemeye özen gösterin, fırından çıkarıp tepside bir süre beklettiklerinde sertleşeceklerdir.
Çayınızın yanında keyifle tüketebileceğiniz bu kakaolu kurabiye tarifi, özel günlerinizin ve zor günlerinizin kurtarıcısı olacak. Hem pratik hem de lezzetli bir seçenek olan bu tarifi denemek için acele edin!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN