Kelle paça çorbasından daha faydalı! Bir kase içen bir daha hastalık yüzü görmüyor! Üstelik maliyeti de çok düşük!

Kelle paça çorbasından daha faydalı! Bir kase içen bir daha hastalık yüzü görmüyor! Üstelik maliyeti de çok düşük!

Kış aylarının gelmesiyle kelle paça çorbasına talep arttı. Son dönemde cep yakan kelle paça çorbası fiyatları sonrası uzmanlar onunla aynı besin değerine sahip bambaşka bir çorba önerdi. Et yemeyenler için de harika bir alternatif olan bu çorba en az kelle paça çorbası kadar şifalı.

Soğuk havaların gelmesiyle birçok uzman kelle paça çorbasını önermeye başladı. Ancak kelle paça çorbasının maliyetinin çok artması ve evde yapmak için zahmetli bir çorba olması dolayısıyla vatandaşlar bu çorbaya alternatif bir lezzet aramaya başladı. Uzmanlar ise daha lezzetli ve daha sağlıklı bir çorba olan kereviz çorbasını önerdi. Yapımı daha kolay olan bu çorba, kelle paça çorbası ile aynı besin değerine sahip. Üstelik et yemeyenler için de harika bir alternatif.

kelle-pacaaff.jpg

KEREVİZ ÇORBASININ FAYDALARI NELERDİR?

Ödem atılmasına yardımcı olur ve idrar söktürücü özelliği bulunur.

Kolesterolü düşürür.

Lif açısından zengindir, kabızlığa karşı faydalıdır.

Sindirime yardımcı olur, mide asidini dengeler.

Yüksek tansiyonu düşürür, damar sağlığını korur.

İdrar ve mesane problemleri durumunda iltihabı azaltır.

ketwsdg.jpg

İşte şifa kaynağı kereviz çorbasının tarifi...

Yoğurtlu kereviz çorbasının tarifi ve yapılışı;

3 orta boy kereviz

1 adet soğan

1 büyük havuç

1 orta boy patates

1 yemek kaşığı un

1 kase yoğurt

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı nane

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı

İlk olarak tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Küp küp doğradığınız kerevizi, havucu, soğanı ve patatesi tencerede hafif kavurun. Kavurduktan sonra sebzelerin üzerine iki parmak geçecek şekilde sıcak su koyun. yaklaşık 20 dakika sebzelerin yumuşaması için pişirin. Sebzeler yumuşayınca blender'dan geçirip üzerine tuz ve karabiber ekleyin.

TERBİYESİ İÇİN;

Bir kapta yoğurt, un ve limonu yarım su bardağı su ile karıştırın. Daha sonra çorbadan bir iki kepçe su alıp terbiyenin içine aktarın. Terbiyeyi tekrar karıştırıp tencereye dökün. Ocağın altını 10 dakika daha açık bırakın. Son olarak tereyağında naneyi hafif yakıp çorbaya ekleyin. Yoğurtlu kereviz çorbanız hazır! Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN