Kelle paça içemeyen bunu içsin! Hem lezzeti hem faydası daha fazla: Bin bir derde deva kara şimşek çorbası

Kelle paça içemeyen bunu içsin! Hem lezzeti hem faydası daha fazla: Bin bir derde deva kara şimşek çorbası

Kelle paçadan daha faydalı olduğu bilinen bu çorba doktorlar tarafından da sık sık tavsiye ediliyor. Özellikle soğuk kış günlerinde hastalıklardan korunmak için haftada bir bu çorbaya mutlaka bir şans vermelisiniz…

Halk arasında kara şimşek olarak bilinen yeşil mercimek çorbasının vücuda olan faydaları ortaya çıktı. Zararlı bakteriler ile hastalıklara karşı koruma sağlayan bu çorbanın kelle paçadan bile daha faydalı olduğu söyleniyor.

KARA ŞİMŞEK ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı yeşil mercimek

1 adet orta boy kuru soğan

1 diş sarımsak

4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1/2 su bardağı erişte (kesme makarna)

5 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı pul biber (isteğe göre)

yesil-mercimek-corbasi-1.jpg

YAPIMI

Çorbaya ilk olarak yeşil mercimeği haşlayarak başlıyoruz. Bunun için uygun bir tencereye mercimeğin üzerini geçecek kadar su koyarak mercimeği haşlayın. Peşinden kuru soğanla sarımsağı ince doğrayarak sıvı yağda kızarana dek kavurun. Bu esnada haşlanan mercimeklerin suyunu tamamen süzerek mercimekleri beklemeye bırakın. Kavurduğunuz soğan ile sarımsak karışımına domates ve biber salçası da ekleyerek iyice karıştırın. Erişteyi de ekledikten sonra 2 dakika daha kavurun.

Haşladığınız yeşil mercimekleri de ekledikten sonra tuz, karabiber, pul biber ve nane koyun. En son sıcak suyunu ekleyerek karıştırın. 15 dakika kaynattıktan sonra çorbanız hazır. Afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN