Köftecilerin meşhur piyaz tarifi: Hangi yemeğin yanına yapsanız yakışıyor, işte piyaz yapımı ve püf noktası

Köftecilerin meşhur piyaz tarifi: Hangi yemeğin yanına yapsanız yakışıyor, işte piyaz yapımı ve püf noktası

Türk mutfağının zenginliğini yansıtan piyaz, her lokmada bir hikaye anlatır. Her lokmada tarih, kültür ve lezzetin bir araya geldiği piyaz sofralarımızı renklendirmeye devam ediyor. Bugün sizlere köftecilerin meşhur piyaz tarifini ayrıntıları ile hazırladık. İşte piyaz yapımı ve püf noktası

Tabağın baş tacı, sofraların vazgeçilmezi olan lezzetli bir meze ile karşınızdayız: piyaz! Bu muazzam lezzet, Anadolu'nun zengin mutfak kültüründe önemli bir yere sahip. Hem pratik yapımıyla hem de sağlıklı içeriğiyle sofraları şenlendiriyor.

Piyaz, genellikle kuru fasulye ya da pilav ile birlikte servis edilen, içinde bolca soğan, yeşillik ve baharat bulunan bir meze olarak bilinir. Ancak, bu tarifin çeşitliliği aslında sınırsızdır. Malzemelerin farklı kombinasyonlarıyla, herkes kendi damak zevkine uygun piyaz tarifini kolayca bulabilir.

Geleneksel piyaz tarifinde soğanın önemli bir yeri vardır. İnce doğranmış soğanlar, limon suyu ile marine edilir ve bu sayede hafif bir tat ve ferahlatıcı bir aroma kazanır. Ardından, haşlanmış ya da konserve fasulye eklenir. Fasulyenin lezzeti, soğan ve limon suyu ile buluşunca ortaya harika bir uyum çıkar.

MALZEMELER

1 kutu haşlanmış fasulye

1 adet orta boy kuru soğan

1 adet domates

8-9 dal maydanoz

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı elma sirkesi

1 yemek kaşığı limon sosu

1 tatlı kaşığı sumak

1 çay kaşığı tuz

karisik-piyaz-tarifi.webp

YAPILIŞI

  • Öncelikle kabuğunu soyduğumuz soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
  • Daha sonra domatesi küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Maydanozları yıkadıktan sonra ince ince kıyalım.
  • Uygun bir karıştırma kabına haşlanmış fasulyeyi alalım.
  • Üzerine doğradığımız soğanı, maydanozu, domatesi, tuzu, sumağı, elma sirkesini, limon sosunu, zeytinyağını ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan piyazı servis tabağına alalım ve servis edelim.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN