Maraşlı kaynanadan kısır tarifi! Hataylılar gelse böyle kısır yapamaz! Herkes bu kısır tarifinin peşinde!

Maraşlı kaynanadan kısır tarifi! Hataylılar gelse böyle kısır yapamaz! Herkes bu kısır tarifinin peşinde!

Hepimizin severek yediği kısırı daha önce bu tarifimizle denemediyseniz çok şey kaçırmış olabilirsiniz. Haberimizde özenle tarifini paylaştığımız bu kısır tarifini en kısa zamanda denemenizi tavsiye ediyoruz...

Özellikle gün menülerinin vazgeçilmezi kısır tarifini bugün haberimizde sizlere Maraşlı kaynanadan aldığımız tarifle paylaşıyoruz. Bu tarifle yapacağınız kısırla mutfaktaki hünerinizi konuşturabilirsiniz. Bu kısır tarifini yiyen misafirleriniz sizden tarifini alabilmek için birbirleri ile yarışacak. İşte dillere destan meşhur kısır tarifinin ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

4 çay bardağı köftelik bulgur

1 adet orta boy kuru soğan

4 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı köfte baharatı

1 su bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 adet limon

1 adet büyük boy salatalık

2 adet orta boy domates

Yarım demet maydanoz

Yarım demet nane

3 - 4 dal yeşil soğan

Yarım demet kıvırcık (6 - 7 yaprak kadar)

Sıcak su

YAPILIŞI

Dillere destan meşhur kısır tarifimiz için öncelikle bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su ile ıslatalım. (Yaklaşık 2 su bardağı sıcak su ile) Bulgurun demlenmesi için üzerini bir kapak yada tepsi ile kapatalım. Bulgur demlenirken bizde bu arada kuru soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayalım. Demlenen bulgurun üzerine kuru soğanı ve sarımsağı ekleyelim. Ardından biber salçasını, domates salçasını, karabiberi, kuru naneyi, pul biberi, tuzu, köfte baharatını, limonu ve nar ekşisini ekleyelim. Şimdi de yeşilliklerimizi doğramaya geçelim.

2575946-810x458.jpg

BU LEZZETİ KAŞIKLAMAYA DOYAMAYACAKSINIZ

Kıvırcığı, maydanozu, taze naneyi, taze soğanı, domatesi ve salatalığı ince ince doğrayalım. Bulgurlu harcımızı güzelce karıştıralım. Daha sonra üzerine zeytinyağını ekleyelim. Doğradığımız yeşillikleri de üzerine ekleyelim. Bütün malzemelerimizi son kez karıştıralım. İşte kısırımız hazır. Kısırın yanında tercihe göre turşu, ayran, taze asma yaprağı ile de tüketebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN