Masterchef'in çatlayana kadar yediren islim kebabı tarifi! Patlıcanla köftenin müthiş buluşması

Masterchef'in çatlayana kadar yediren islim kebabı tarifi! Patlıcanla köftenin müthiş buluşması

Akşam yemeğine sizde ne pişirsem diye kara kara düşünenlerden misiniz? Cevabınız evet ise sizi hemen haberimizde özenle tarifini paylaştığımız enfes islim kebabının tarifine alalım. İşte lezzetine doyamayacağınız islim kebabı tarifi...

Geleneksel Türk mutfağının baş tacı yemeklerinden biri olan İslim kebabı yada bilinen bir diğer adı ile kürdan kebabı; patlıcanlı yemek menülerinin başında yer almıştır. Ev halkınıza ve misafirlerinize gururla sunabileceğiniz bu tarif sayesinde tebrikleri kabul etmeye hazır olun. İşte islim kebabının tarifi şöyle;

MALZEMELER

4-5 adet patlıcan

Köftesi İçin:

500 gram dana kıyma

2 yemek kaşığı galeta unu

1 adet soğan

Çeyrek demet ince kıyılmış maydanoz

1 adet yumurta

2 diş sarımsak

Tuz

Pul biber

Karabiber

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Sosu İçin:

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Tuz

2 su bardağı sıcak su

Üzeri İçin:

Yeşil biber

Çeri domates

YAPILIŞI

İslim kebabına öncelikle köftelerimizi yapmakla başlıyoruz. Yoğurma kabımıza kıymayı, galeta ununu, ince ince doğradığımız soğanı, ince ince kıyılmış maydanozu, yumurtayı, sarımsağı, tuz, pul biber, karabiberi ekleyelim ve yoğuralım. Yoğurduğumuz köftelerden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım. Köfteleri bir tepsiye dizip, dinlenmeye bırakalım. Patlıcanlarımızı alacalı soyalım ve uzun ince şeritler halinde dilimleyelim. Geniş bir kabın içine tuz koyalım ve patlıcan dilimlerimizi içine atalım, 20 dakika acısının çıkması için bekletelim. Patlıcanlarımızın suyunu süzüp, çok iyi kurulayalım. Eğer iyi kurulmazsanız kızartma sırasında yağ sıçrayacaktır.

626fea0b4e3fe10a3ca53e80.webp

BU LEZZETİ ÇOK SEVECEKSİNİZ

Tavaya sıvıyağı koyup kızdıralım. Yağın içerisine patlıcan dilimlerimizi alarak her iki tarafını da hafif kızartalım. Kızaran patlıcanlarımızın fazla yağını emmesi için kağıt havlu serdiğimiz tabak içerisine alalım. Şimdi sıra geldi köfteleri kızartmaya. Köftelerimizi de eşit şeklide her tarafını kızartalım. Geniş bir tabağa patlıcan dilimlerimizden bir yatay bir de dikey yerleştirerek yani artı şeklini verelim. Tam orta kısmına köftelerden yerleştirelim, kenarda kalan patlıcanları da köftelerin üzerine doğru kapatalım. Üzerine dilimlediğimiz yeşil biberi ve çeri domatesi kürdan ile yerleştirelim. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim. İslim kebaplarımızı fırın kabımıza yerleştirelim. Sosu için ayrı bir kap içerisine biber salçası, domates salçası, tuz ve sıcak suyu alarak karıştıralım. İslim kebaplarımızın üzerine gezdirelim ve önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30 dakika pişirelim. Servis sırasında kaşık yardımıyla sosundan üzerine gezdirebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN