Meğer yıllarca yanlış pişirmişiz! 35 yıllık ustası dededen kalma sırrı açıkladı: Kabak tatlısını bir de bu yöntemle deneyin

Meğer yıllarca yanlış pişirmişiz! 35 yıllık ustası dededen kalma sırrı açıkladı: Kabak tatlısını bir de bu yöntemle deneyin

Türk mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alan kabak tatlısı kış aylarının vazgeçilmezi oluyor. Kabak meyvesinden elde edilen bu lezzetli tatlının hiç bilinmeye püf noktasını 35 yıllık ustası anlattı. İşte, ustasından kabak tatlısı tarifi...

Kış aylarının gelmesiyle birlikte tatlılık kabaklar da pazar tezgahlarında yerini almaya başladı. Kabakların rendelenip şekerle pişirilmesiyle elde edilen kabak tatlısı, tercihe göre üzerine tahin ve ceviz serpilerek sunularak lezzetini katlıyor.

35 YILLIK USTASINDAN KABAK TATLISI TARİFİ

35 yıllık aşçı İbrahim Emin Yıldırım, kabak tatlısının püf noktalarına değindi. Doğru kabak tatlısının nasıl pişirileceğini de anlatan Yıldırım'ın verdiği tarif şöyle:

MALZEMELER

600 gram balkabağı

1 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

3 adet karanfil

KABAK TATLISI TARİFİ

Önce kabakların yeşil ve sert kısımları da dahil tüm kabuklarını soyun ve dilimleyerek iki parmak kalınlığında kesin.

Kabakları bol suyla yıkayarak tencereye koyun ve üzerine toz şekerle karanfili ekleyerek 1 saat kadar ağzı kapalı bir şekilde tencerede dinlenmeye bırakın.

Bazı kabaklar cinsinden dolayı su salmaz, böyle durumlarda ek su ekleyin ve kabakları 50 dakika ateşte pişirin. Suyunu tamamen çeken kabakları ılıdıktan sonra servis tabağına alın.

Servis tabağına aldığınız kabakları üzerine tahin ve ince kıyılmış ceviz içi ile servis edebilirsiniz.

kabak-tatlisi-tarifi-1.jpg

KABAK TATLISI YAPARKEN BUNLARA DİKKAT!

Tatlınızın özlü bir suyu olmasını istiyorsanız kaynama esnasında 2-3 damla limon suyu ekleyerek koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.

İyi bir kabak tatlısının sırrı 3 saat kadar dinlendirmekten geçer. Bu dinlenme sayesinde kabak ve şeker tam özleşecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN