Pide tadında bazlama tarifi! Köylü kadınlarından püf noktası: Balon gibi şişiyor

Pide tadında bazlama tarifi! Köylü kadınlarından püf noktası: Balon gibi şişiyor

Ev yapımı bazlama için köylü kadınların keşfettiği bir püf noktası sayesinde, bazlama balon gibi kabaracak ve hazır olanlardan hiçbir farkı olmayacak!

Bazlama, Türk mutfağının vazgeçilmez hamur işleri arasında yer alır ve sofralarımızda önemli bir yer tutar. Ancak bazlama yapımında herkesin aynı lezzeti yakalaması zor olabilir. Neyse ki, köylü kadınlar yılların deneyimiyle bu özel püf noktasını keşfetmiş durumda ve sıradan bir bazlamayı olağanüstü hale getirmenin sırrını paylaşıyorlar.

img-1831.jpeg

İŞTE PUF PUF BAZLAMA TARİFİ:

MALZEMELER:

• 3-4 su bardağı un
• 1/2 (yarım) paket yaş maya veya 1,5 tatlı kaşığı instant maya
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı şeker
• 2 su bardağı kadar ılık su (kontrollü ekleyiniz)

HAZIRLIK AŞAMALARI:

1. Yaş maya ve şekeri ılık suda eritin. Mayısa karışımını yoğurma kabına alarak un ve tuz ekleyin.
2. Yavaş yavaş ılık su ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
3. İyice yoğurduktan sonra üzerini temiz bir bezle örtüp, ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Hamur, 2 kat kabarıp göz göz olduğunda kıvamını almış demektir.
4. Mayısalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Bez üzerinde hafif unlanarak oklava veya merdane ile açın. Yarım cm kalınlığında açılmalıdır.
5. Açılan tüm bazlamaların üzerini tekrar örtüp, mayalanmasını bekleyin. Hamurun kabarıp göz göz olduğu anı fotoğraflardan takip edebilirsiniz.
6. Bir tavada, hafif kızarmış yağsız bazlamayı açın. Alt tarafı tamamen pişmeden, 1-2 dakika sonra çevirin. Aynı hassasiyetle bir kez daha çevirin.
7. Kabarıp güzelce kızaran bazlamaları ocaktan alın. İsteğinize bağlı olarak içlerine tereyağı veya peynir ekleyerek, yumuşacık ve sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.

Bu özel tarifle hazırlanan bazlamalar, sofralarınıza hava yastığı gibi kabaracak ve lezzet şöleni yaşatacaktır. Köylü kadınların yılların birikimiyle ortaya çıkan bu sırlı tarifi deneyerek, mutfaktaki becerinizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN