Poğaçanın lezzetini ikiye katılıyor! İçerisine biraz ekleyin farkı görün: Herkes sırrını soracak

Poğaçanın lezzetini ikiye katılıyor! İçerisine biraz ekleyin farkı görün: Herkes sırrını soracak

Poğaçanızın lezzetini ikiye mi katlamak istiyorsunuz? İşte size püf noktası! İçerisine biraz ekleyin farkı görün: Herkes sırrını soracak! Bu püf noktalarını uygulayarak, evde yaptığınız poğaçaların lezzetini ikiye katlayabilirsiniz...

Türk mutfağının vazgeçilmezi poğaça, herkesin sevgilisi. Ancak mükemmel bir poğaça yapmak her zaman kolay olmuyor. İşte poğaçanın lezzetini ikiye katlayacak harika püf noktalarıyla tam da bu zorluğun üstesinden geleceksiniz.

GEREKLİ MALZEMELER

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

1 adet yumurta

125 gr tereyağ veya zeytinyağlı margarin

Alabildiği kadar kepekli un

İç Harç İçin:

1. Sosisli İç Harç:

Sosis

1 adet domates

Domates salçası

Tuz

Karabiber

2. Peynirli İç Harç:

Beyaz peynir

Kaşar peyniri

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı

Az miktarda yoğurt

Susam, çörek otu veya kimyon

PÜF NOKTALARIYLA POĞAÇA YAPILIŞI

mayali-hamir-tarifi.jpg

Unu eleyerek bir kaseye alın ve ortasını çukur gibi açın. Ununuz kepekli değilse, normal un da kullanabilirsiniz. Unu iki kez eleyin. Ortadaki çukura bir yumurta ve diğer hamur malzemelerini ekleyerek kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Eklediğiniz malzemelerin oda sıcaklığında yumuşamış olmasına dikkat edin.

İki farklı iç harç hazırlayın. İlk iç harç için, sosisleri küp küp doğrayın. Domatesleri rendeleyin ve domates salçası ile kavurun. Tuz ve karabiber ekleyerek ilk harcı tamamlayın.

İkinci iç harç için, beyaz peyniri rendeleyip kaşar peyniriyle karıştırın. Domateslerin kabuklarını soymayı sakın unutmayın!

Yoğurduğunuz hamurdan bezeler koparın ve avuç içi yardımıyla açın. Her bir bezeye istediğiniz şekli verin ve iç harçtan birini koyarak kapatın.

Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı sürün. Son olarak, susam, çörek otu veya kimyon serpin.

175 derece fırında poğaçalar kızarana kadar pişirin. Pişirme sırasında poğaçalarınızın hamurunun iyi pişmesi için fırın kapağını sık sık açmamaya dikkat edin.

POĞAÇA YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Yumurta, süt ve yağı oda sıcaklığında kullanın.

Hamurunuzu güzelce yoğurun.

Mayayı aktifleştirin.

İç harcı hazırlarken baharatları kullanmatan çekinmeyin.

Poğaçaları doğru pişirin.

Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN