Sadece 2 yufkayla 20 tane börek çıkarın! Hem çıtır hem tasarruflu

Sadece 2 yufkayla 20 tane börek çıkarın! Hem çıtır hem tasarruflu

İşte iki yufka ile 20 adet lezzetli börek yapabileceğiniz pratik bir tarifi! İster sahurda yiyin ister iftarda. Yapımı oldukça kolay..

MALZEMELER:

• 2 adet yufka
• 1 su bardağı süt
• 1/2 su bardağı sıvı yağ
• 1 adet yumurta
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 1/2 çay kaşığı karabiber
• 200 gram beyaz peynir (veya isteğe bağlı olarak lor peyniri)
• Maydanoz (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI:

1. Sos Hazırlığı: Bir kasede süt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve karabiberi çırpın. Bu karışım böreklerinizin hem içine hem de üzerine sürülecek, böylece daha yumuşak ve lezzetli olacaklar.
2. İç Harcın Hazırlanışı: Beyaz peyniri bir kaba ufalayın. İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz. İç harcınız hazır.
3. Yufkaların Kesilmesi:Yufkaları üst üste koyup ortasına bir tabak yerleştirin ve daire şeklinde kesin. Daha sonra kalan kısmını da istediğiniz ebatlarda kesin.
4. Böreklerin Hazırlanışı: Her bir üçgen parçanın geniş kısmına hazırladığınız peynirli iç harçtan koyun. Daha sonra üçgenin geniş kısmından başlayarak rulo şeklinde sarın. Böylece sigara böreği formunu alacak.
5. Pişirme: Böreklerin üzerine daha önce hazırladığınız süt ve yağ karışımından sürün. Bu, böreklerin daha çıtır çıtır olmasını sağlayacak. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, böreklerin üzeri kızarana kadar pişirin.
6. Servis: Böreklerinizi sıcak sıcak servis edin. Yanında ayran veya çay ile birlikte sunabilirsiniz.

Bu pratik tarifle, evde kolayca ve ekonomik bir şekilde dışarıdan börek almaya son verebilirsiniz. İki yufka ile 20 adet lezzetli börek yapabilir, ailenize ve misafirlerinize sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN