Somer Sivrioğlu’nun ipuçlarıyla mükemmel su böreği nasıl yapılır? Deneyen müptelası oluyor

Somer Sivrioğlu’nun ipuçlarıyla mükemmel su böreği nasıl yapılır? Deneyen müptelası oluyor

MasterChef Türkiye programının usta şeflerinden Somer Sivrioğlu, böreğin daha lezzetli olmasını sağlayan püf noktalarını paylaştı.

Su böreği tarifinde yükseklik, iç dolgusu, üst ve alt katman gibi unsurlar önemlidir. Somer Sivrioğlu, su böreğinin püf noktasını paylaştı. Deneyen müptelası olacak

İşte beş adımda lezzetli su böreği yapmanın püf noktaları:

1. Malzemeleri hazırlayın. Unu eleyin ve büyük bir kaba alın. Tuz ekleyin. Yumurtayı ekleyerek kenarlardan başlayarak yoğurun. Yavaşça su ekleyerek hamuru toparlayın. Hamuru en az 40 dakika yoğurun ve üzerini bir bezle örtüp en az 1,5 saat dinlendirin.
2. Hamuru 10 eşit parçaya ayırın ve bezle kaplayın. Unlanmış bir yüzeyde hamur bezelerini incecik açın. Yufkaların ince olması önemlidir. Açtığınız yufkaları bez üzerine serin. 10 yufkayı açtıktan sonra hepsini dörde bölmüş olacaksınız.
3. Hamurları haşlamak için kaynar suya tuz ve limon sıkın. Haşladığınız hamurları süzgece alın ve sularının süzülmesini sağlayın.

img-1887.jpeg

4. İç harç için maydanozu kıyın ve peyniri rendeleyin veya ezin. Maydanozla birlikte harmanlayın. İsteğe göre kıymalı da yapabilirsiniz.
5. Yağlanmış bir fırın tepsisine kuru yufkayı serin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin ve peynirli iç harçtan serpiştirin. Ardından haşladığınız yufkayı ekleyin ve tekrar harç ekleyin. Bu işlemi son yufka kalana kadar tekrarlayın ve her yufkanın üzerine tereyağı sürün.

Tepsinin üstüne kuru yufkayı yerleştirin ve tereyağı sürün. Su böreğini 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Böreği ters çevirerek her iki tarafının da pişmesini sağlayın. Afiyet olsun.

Su böreğinin püf noktaları şunlardır:

• Yufkalar ince açılmalı ve her kat arasına tereyağı sürülmelidir.
• Hamur iyi yoğrulmalıdır.
• Su böreği her iki tarafı da pişirilmelidir.
• Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmelidir.

Unutmayın, malzemelerin taze olması da böreğin lezzetini artıracaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN