Ustaların gizlediği puf puf kabaran köftenin sırrı açığa çıktı: Lezzetli köftelerin sırrı buymuş! Bu tarife bayılacaksınız

Ustaların gizlediği puf puf kabaran köftenin sırrı açığa çıktı: Lezzetli köftelerin sırrı buymuş! Bu tarife bayılacaksınız

Mangalda pişirilmiş köftelerin benzersiz lezzetini aratmayan bir tarif ile karşınızdayız: Sodalı Köfte. Hem hafif hem de nefis olan bu tarifi fırında, tavada ya da airfry'da kolayca pişirebilirsiniz...

Sadece yarım saatinizi ayırarak lezzetli sodalı köfteler yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan toplam süre, 15 dakika hazırlık ve 20 dakika pişirme zamanıdır. Aşağıda, bu nefis yemeği yapmak için gerekli olan malzemeler ve adımlar yer almaktadır.

SODALI KÖFTE İÇİN MALZEMELER

Ana Malzeme: 500 gram kıyma
Baharatlar: 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı köfte baharatı, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, yarım çay kaşığı karabiber ve tuz.
Diğer Malzemeler: 1 adet soğan, 1 çay bardağı ekmek içi veya galeta unu, yarım paket kabartma tozu, 1 çay bardağı maden suyu, 4-5 adet biber, 3-4 adet domates ve sıvı yağ.

SODALI KÖFTE NASIL YAPILIR?

Hazırlık: Kıymaya; rendelenmiş fazla suyu sıkılmış soğan, ekmek içi veya galeta unu, baharatları, kabartma tozu ve maden suyunu ekleyerek yoğurun. Bu karışımı en az 2 saat, tercihen 1 gece dolapta dinlendirin. Bu süreç, malzemelerin birbiriyle bütünleşmesini ve daha yoğun bir lezzet elde etmenizi sağlar.

Şekil Verme: Dinlenen kıyma karışımından cevizden büyük parçalar alarak şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye köfteleri yerleştirin. Köftelerin yanına biber ve domatesleri ekleyin.

Pişirme: Sebzelerin üzerine bir miktar yağ sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında köftelerin bir yüzü kızarana kadar pişirin. Ardından köfteleri çevirin ve diğer yüzlerini de kızarıncaya kadar pişirin.

Sodalı köfte tarifini deneyenler, mangalın benzersiz lezzetini evlerinde kolayca elde edebilecekler. Bu özel tarif, özellikle ani misafirler için hızlı ve pratik bir alternatif sunuyor. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN