Yedikçe yediren lezzet! Hafta sonunda çocuklarınıza sütlü simitle sürpriz yapın... İşte paylaşım rekorları kıran tarif

Yedikçe yediren lezzet! Hafta sonunda çocuklarınıza sütlü simitle sürpriz yapın... İşte paylaşım rekorları kıran tarif

Pazar kahvaltılarınızda çocuklarınızı şaşırtmaya ne dersiniz? Bugün haberimizde sizler için özenle sütlü simit tarifi hazırladık. Evinizde adeta kapış kapış gidecek olan bu tarifimizi mutlaka denemelisiniz...

Hepimizin severek yediği simit son zamanlarda gelen zamlardan nasibini alınca iş başa düştü. Özellikle anneler simitleri evde kendileri yapmaya başladı. Bizde bugün haberimizde sütlü simit tarifine yer verdik. Bu enfes lezzet hem ev halkınızdan hem de misafirlerinizden tam not alacak. İşte damak çatlatan lezzet sütlü simit tarifi şöyle;

MALZEMELER

Hamuru İçin;

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya veya 1 küçük paket kuru maya
Aldığı kadar un
Pekmezli Sosu İçin;

Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
Yarım çay bardağı su
Üzeri İçin;

Bol susam

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet sütlü simit tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine sütü, suyu, sıvıyağı koyup çırpalım. Daha sonra üzerine şekeri, tuzu, mayayı koyalım. En son üzerine unu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzun mayalanması için kabımızın üzerini streç filmle kapatıp, üzerini de temiz bir örtü kapatalım ve en az 30 - 45 dakika bekletelim. Mayalanan hamurumuzu alıp mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve bir bezeyi tekrar iki eşit parçaya ayırıp uzatalım ve birbirlerine dolayıp simit şekli verelim.

pastane-usulu-simit-tarifi.jpg

BU SİMİTLER KAPIŞ KAPIŞ GİDİYOR

Şimdi de uygun bir kapta pekmez ve suyu karıştıralım. Elde ettiğimiz pekmezli suya simitlerimizi her tarafını batıralım. Hemen ardından bol susama bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında simitlerimizin üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen simitlerimizi fırından alalım ve servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN