Yerken bitmesin isteyeceksiniz! Misafirleriniz beşamel soslu tavuğu yerken tabağın dibini sıyıracak

Yerken bitmesin isteyeceksiniz! Misafirleriniz beşamel soslu tavuğu yerken tabağın dibini sıyıracak

Öğlen veya akşam yemeğine ne yemek yapsam diye düşünenlerden misiniz? Cevabınız evet ise sizi hemen haberimize alalım. Adeta parmaklarınızı yiyeceğiniz enfes beşamel soslu tavuk tarifimiz sizlerle...

Öğlen veya akşam yemeğine kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz güzel bir ana yemek tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bugün haberimizde sizler için özenle enfes beşamel soslu tavuk tarifini hazırladık. Bu tarifle birlikte davet sofralarınızın starı siz olacaksınız. İşte enfes beşamel soslu tavuk tarifinin ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

500 g kuşbaşı tavuk

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

1 adet kırmızı biber

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 kase kadar konserve garnitür (bezelye, havuç, patates)

1 çay kaşığı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay bardağı sıcak su

Beşamel sos için;

2,5 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

1 dolu yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

Çay kaşığının ucu ile karabiber

Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI

Damakları çatlatan mükemmel beşamel soslu tavuk tarifimiz için öncelikle kuşbaşı doğranmış tavuk etlerimizi sıvı yağı kızdırdığımız tavada soteleyelim. İnce doğranmış soğanları ilave ederek bir iki çevirelim. Rengi dönmeye başlayınca üzerine doğranmış kırmızı biber ve soğanı ekleyerek beraber bir kaç dakika daha çevirelim. Tavuklar kızardıktan sonra salçasını, sarımsağı, tuzunu, pul biberini, karabiberini ilave edelim, 1-2 dakika daha kavuralım. Suyunu süzdüğümüz konserve garnitürü ilave ederek karıştıralım. Yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyip bir iki dakika daha kaynatalım. Tüm malzemeler güzelce karışıp piştikten sonra hazırlanan tavuğu ocaktan alarak küçük bir fırın kabının tabanına yayalım.

besamelli-patatesli-tavuk-yemekcom.webp

PARMAKLARINIZI YEMEYE HAZIR OLUN

Şimdi de beşamel sosumuzu hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavaya tereyağını alarak eritelim. Eridikten sonra unu ekleyip karıştırarak kavuralım, rengi hafif dönmeye yakın çırpıcı ile bir taraftan hızlıca çırparak sütü ilave edelim ve karıştırarak kaynatalım. Kaynayıp koyulaştıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyerek tekrar karıştıralım ve ocaktan alalım. Tavuk etlerimizin üzerine pişirdiğimiz beşamel sosumuzu yayalım. Son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyelim. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kaşarların üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırında pişen beşamel soslu tavuk yemeğimizi çıkaralım ve sıcak sıcak servis edelim.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN