Yemeklerin olmazsa olmazının kilosu 100 TL oldu! Soğanı, domatesi solda sıfır bıraktı: Yemeklerin tadı tuzu kaçacak!

Yemeklerin olmazsa olmazının kilosu 100 TL oldu! Soğanı, domatesi solda sıfır bıraktı: Yemeklerin tadı tuzu kaçacak!

Soğan fiyatlarındaki artışın ardından, biber fiyatları da yükselmeye devam etti. Mart ayında biber kilosu 100 TL'ye kadar çıktı ve böylece en çok pahalanan üçüncü ürün oldu. Bu durum tüketicileri olumsuz etkiledi. İşte ayrıntılar...

Mart ayında TÜFE yüzde 2,29 arttı ve yıllık enflasyon yüzde 50,51'e geriledi. TCMB'nin Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre, enerji grubu fiyatları ılımlı seyretti ve giyim/ayakkabı sektöründeki sezon indirimleri temel mal grubunda aylık fiyat artışını yavaşlattı. Ancak gıda fiyatları özellikle kırmızı et ve işlenmiş et ürünlerinde tarihsel eğiliminin üzerinde artış yaşadı. Türk lirasındaki istikrarlı seyir ve ithalat fiyatlarındaki olumlu görünüm de enerji fiyatlarına olumlu yönde yansıdı.

SOĞAN TEZGAHTA 30 TL

soğan

Gerileyen enflasyona rağmen gıda fiyatları artmaya devam ederken, soğan fiyatları pazar tezgahlarında 30 liraya kadar yükseldi. TZOB verilerine göre markette fiyatı en fazla artan ürünlerden ikincisi olan soğana Mart ayında gelen zam yüzde 17,2 olarak açıklandı.

BİBER FİYATI 100 TL'YE DAYANDI

BİBER

Sivri biber fiyatları soğan fiyatlarındaki artışın ardından yüzde 13 arttı. Ancak tatlı kıl biber fiyatları daha da şaşırtıcı bir seviyeye ulaştı ve kilosu 100 TL'ye kadar çıktı. Bazı tüketiciler, pazar ve market tezgahlarında bu fiyatları görünce şaşkınlık yaşadı.

BAKAN NEBATİ ENFLASYON MESAJI VERDİ

nebati

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, küresel enflasyonun mart ayında gerilediğine işaret ederek, önümüzdeki günlerde enflasyonun aşamalı olarak gerilemeye devam edeceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN