Yılbaşı tatlıları: Yılbaşı için mozaik pasta tarifi | Mozaik pasta nasıl yapılır?

Yılbaşı tatlıları: Yılbaşı için mozaik pasta tarifi | Mozaik pasta nasıl yapılır?

Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı sofra planları yapılmaya başlandı. Yılbaşını evde geçirmeyi planlıyorsanız misafirlerinize lezzetli yemekler sunmalısınız. Yenilen yemeklerin ardından elbette güzel bir tatlı ikram etmelisiniz. Hem pratikliği hem de damaklarda bıraktığı tadıyla mozaik pasta tarifini sizler için derledik.

Yeni yılı sıcacık evinde kalabalıktan uzak sevdikleriyle geçirmek isteyenler oldukça çoğunlukta. Misafirleri için harika lezzetler yaratıp unutulmaz bir anı bırakmak isteyen okuyucularımızı şimdiden yılbaşı sofrası telaşı sardı. Yılbaşı gecesinde evinde ailesi ve sevdikleriyle olmak isteyenler için mozaik pasta tarifini ve püf noktalarını yazdık. İşte tüm bilgiler…

MALZEMELER

1 paket pötibör bisküvi,
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı kakao,
3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin,
5 yemek kaşığı toz şeker.

19-12/18/mozaik-pastajpgg.jpg

HAZIRLANIŞI

Pötibör bisküviyi ufak ufak olana kadar kırın. Ardından margarin, şeker, yağ, süt ve kakaoyu ekleyip yoğurun. Karışımı streç folyoya sarıp dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Dilerseniz dondurma eşliğinde de ikram edebilirsiniz. Kesiliş şekli itibariyle çam ağacına benzeyen mozaik pasta yılbaşı sofralarınız için lezzetli bir tercih olacak.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN