Zamlar 2 Temmuz 2020'den itibaren geçerli olacak! Benzin, dizel ve LPG ne kadar? İşte benzin, motorin ve LPG'nin güncel fiyatları

Zamlar 2 Temmuz 2020'den itibaren geçerli olacak! Benzin, dizel ve LPG ne kadar? İşte benzin, motorin ve LPG'nin güncel fiyatları

Mazot, benzin ve LPG'ye yine zam! Geçtiğimiz gün indirim yapılan akaryakıt fiyatlarında bu gece yarısından itibaren zam yapılacak. Bu gelişmenin ardından LPG, benzin ve dizel fiyatlarını merak eden vatandaşlar, 'dizel ne kadar oldu?' 'LPG ne kadar?', 'benzine zam mı geldi?' sorularının yanıtları merak ediyor. İşte 'benzin, mazot ve LPG zamlı güncel fiyatlar'...

'Benzin fiyatlarında son durum nedir?', 'Benzin dizel LPG ne kadar?', 'Otogaza zam geldi mi?' sorularının yanıtlarına haberimizde yer verdik. Haziran ayında çok sık zam ve indirim uygulanan akaryakıt fiyatlarına, 2 Temmuz 2020'den itibaren geçerli olmak üzere yine zam yapıldı. İşte 'güncel akaryakıt fiyatları'...

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), benzinin litre fiyatına bu gece yarısından (2 Temmuz 2020 Perşembe gününden itibaren) geçerli olmak üzere;

* benzinin litre fiyatına 11 kuruş
* motorin
in litre fiyatına 10 kuruş
* LPG
'nin (otogaz) litre fiyatına 32 kuruş

zam yapıldığını duyurdu. EPGİS'in açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Akaryakıt ürünlerinde fiyat artışı: 02/07/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; benzinde 11, motorinde 10, otogazda 32 krş/lt pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur."

GÜNCEL BENZİN, MAZOT VE LPG (OTOGAZ) FİYATLARI

* İstanbul'da benzinin litresi 6 lira 28 kuruştan, motorinin litresi 5 lira 82 kuruştan, LPG'nin litresi 3 lira 56 kuruştan satılacak. (Zamlı fiyatlar)

* Ankara'da benzinin litresi 6 lira 34 kuruştan, motorinin litresi ise 5 lira 87 kuruştan, LPG'nin litresi 3 lira 58 kuruştan satılacak. (Zamlı fiyatlar)

* İzmir'de benzinin litresi 6 lira 36 kuruştan, motorinin litresi ise 5 lira 92 kuruştan, LPG'nin litresi 3 lira 82 kuruştan satılacak. (Zamlı fiyatlar)

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalamasıyla dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

BRENT PETROL NE DEMEK?

Brent petrol, Kuzey Denizi'nden çıkarılan tatlı petrol türü. Dünya petrol piyasasına yön veren petroldür. Londra Brent ya da Brent Blend olarak da bilinir.

Çıkaran şirket Shell tarafından "Brent Goose" ismi verilmiş olup, içeriğinde yüzde 0,37 oranında sülfür bulunur ve bu da Brent Petrol’ün işlenmesi daha kolay olan “tatlı petrol” sınıfında yer almasını sağlar.

PETROL PİYASASI VE TÜRLERİ

Kıstas kabul edilen ham petrol türleri, WTI (Western Texas Intermediate), Brent ve Umman olup, WTI petrolü NYMEX, Brent petrolü ICE, Umman petrolü ise DME üzerinde işlem görmektedir. WTI Orta Amerika'dan, Brent petrolü Kuzey Denizi‘nden, Umman petrolü ise Orta Doğu'dan çıkarılan petrollere verilen isimdir.

OPET BENZİN İSTASYOLARI KAPANIYOR MU?

İSTANBUL'DA YENİ TAKSİ SİSTEMİ NASIL OLACAK?

PAMUKKALE TURİZM İFLAS MI ETTİ?

TÜRKİYE HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ KAÇ ŞİDDETİNDE OLACAK?

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

TÜRKİYE'NİN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN