Zap ve Gara'da 6 terörist daha etkisiz hale getirildi

Zap ve Gara'da 6 terörist daha etkisiz hale getirildi

Kuzey Irak'ın Zap ve Gara bölgesinde eylem hazırlığı içerisinde olduğu tespit edilen 6 terörist daha etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak'ın Zap ve Gara bölgesinde eylem hazırlığı içerisinde olduğu tespit edilen 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

MSB'nin Twitter adresinden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların kararlılıkla sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, "Irak kuzeyindeki Zap ve Gara bölgelerinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen ve eylem hazırlığında olduğu belirlenen 6 PKK'lı terörist, düzenlenen hava harekatlarıyla etkisiz hale getirildi" ifadeleri kullanıldı.

MSB, dün Barış Pınarı bölgesine taciz ateşi açan 3 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu. 

25 Ekim'de Kuzey Irak'ın Gara bölgesinde eylem hazırlığındaki 3 PKK'lı teröristin, hava harekatıyla etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı. 

MSB: TOPLAM 119 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

 

Milli Savunma Bakanlığı, 24 Ekim'de de yurt içinde 53, yurt dışında 66 olmak üzere toplam 119 PKK/KCK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

 

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği Analiz ve Değerlendirme Subayı Binbaşı Pınar Kara tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında "Geçtiğimiz bir ay içerisinde PKK/KCK terör örgütü mensuplarının yurt içine geçişini kısıtlamak, yurt içinde/dışında barınmasını engellemek ve eylem kabiliyetini yok etmek maksadıyla icra edilen operasyonlar neticesinde yurt içinde 53, yurt dışında 66 olmak üzere toplam 119 terörist etkisiz hale getirilmiştir" ifadeleri kullanılmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN