Ziraat Bankası Vakıfbank Halkbank'tan corona virüsü desteği ihtiyaç kredisi: Başvuru şartları neler?

Ziraat Bankası Vakıfbank Halkbank'tan corona virüsü desteği ihtiyaç kredisi: Başvuru şartları neler?

Son yüzyılın en büyük küresel felaketi olarak kabul edilen corona virüsü (koronavirüs) salgını, dünya ekonomisini olduğu kadar ülkemiz ekonomisini de derinden etkiledi. Salgın tehlikesi nedeniyle birçok işyeri üretim ve hizmetlerine ara verirken, birçok çalışan ya işsiz kaldı ya da ücretsiz izne çıkarıldı. Kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank vatandaşların mağduriyetini gidermek için 6 ay ertelemeli, düşük faizli kredi vereceklerini duyurdu. Peki, Ziraat Bankası Vakıfbank Halkbank ihtiyaç kredisi desteğine nasıl başvurulur? Corona virüsü ihtiyaç kredisi başvuru şartları neler? Kamu bankaları bireysel temel ihtiyaç kredisi hakkında tüm detaylar haberimizde bulabilirsiniz...

Ülkemizde faaliyet gösteren kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, corona virüsü (koronavirüs) salgını nedeniyle işini kaybeden ve geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar için 'bireysel temel ihtiyaç kredisi' imkanı sağladı. Hanehalkı geliri aylık 5 bin lira ve altında olan bireysel müşterilere 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi uygulaması bugün başladı. Ödeme kolaylığı olan temel ihtiyaç destek kredisine başvurmak isteyen vatandaşlar, "kamu bankalarının verdiği 6 ay ertelemeli ihtiyaç kredisinin başvuru şartları neler?", "Ziraat Bankası Vakıfbank Halkbank temel ihtiyaç kredisi başvuru şartları neler?", "Corona virüsü desteği kredisi veren bankalar hangileri?" sorularının yanıtlarını merak ediyor. Detayları KARAR.com okurları için derledik...

CORONA VİRÜSÜ DESTEĞİ KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan yapılan ortak açıklamaya göre, küresel ölçekte yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" tedbirleri doğrultusunda, hanehalkı geliri aylık 5 bin lira ve altında olan bireysel segmentte yer alan vatandaşlara finansal açıdan desteklemek için yeni bir kredi uygulaması başlattı.

'Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi' adı verilen uygulamada, temel ihtiyaçlarını uygun şartlarda finanse edebilmeleri amacıyla bireysel müşteriler, 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi kullanabilecek.

Müşterilere, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile bu krediden faydalanma imkanı da sunulacak. Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi, bankalar tarafından ortak kriterlerle değerlendirilecek.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Müşteriler, Ziraat Bankası, Halkbank ya da VakıfBank'tan yalnızca birine başvuru yapabilecek. Başvurular, 1 Nisan 2020 Çarşamba günüden itibaren kabul edilecek.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURLARI NASIL YAPILIR?

Alınan sağlık tedbirleri kapsamında kredi başvurularının öncelikli olarak bankaların mobil uygulamaları veya internet şubeleri aracılığıyla yapılması gerekiyor.

Bankalarca başvuru kanallarının açılması ve taleplerin toplanması sonrasında kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilen müşterilerin hesaplarına kredi tutarları aktarılacak olup müşteriler kredi tutarını ATM'lerden çekebilecek.

ZİRAAT BANKASI BİREYSEL TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİNE BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN

Bireysel Temel İhtiyaç Kredisine Ziraat Bankası'ndan başvurmak için internet bankacılığı veya mobil uygulama üzerinden formu ilgili formu doldurarak başvurabilirsiniz.

VAKIFBANK BİREYSEL TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİNE BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN

Vakıfbank, Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi başvurularını SMS ile alacağını açıkladı. Kredi başvurusu için; aralarında birer boşluk bırakarak DESTEK TCKN ve HANEGELİRİ yazıp 5724'e SMS gönderebilirsiniz.

HALKBANK BİREYSEL TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİNE BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN

Koronavirüsüyle mücadele kapsamında temel ihtiyaçlarını giderebilmek için sağlanan Bireysel Temel İhtiyaç Kredisine Halkbank'tan da başvuru yapabilirsiniz. Bunun için;

* Halkbank internet şubesine giriş yaparak; Başvuru > Bireysel Kredi Başvurusu > Kredi Türü: Tüketici Kredisi > Kredi Alt Türü: Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi adımlarını izleyerek başvuruda bulunabilirsiniz.

Veya;

* Aralarında birer boşluk bırakarak DESTEK, TC Kimlik No, Gelir Bilgisi, Talep Edilen Tutar ( Örnek SMS Metni: DESTEK 12345678910 3000 10000 ) yazıp 3452’ye SMS gönderebilirsiniz.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ GERİ ÖDEME ŞEMASI (ÖRNEK)

Kredi Tutarı (TL) | Toplam Vade Ödemesiz Dönem Taksit Tutarı (TL) | Sonraki 30 ay boyunca ödenecek tutar

10 bin TL | 36 ay | 6 ay 376 TL

7 bin 500 | 36 ay | 6 ay 282 TL

5 bin | 36 ay | 6 ay 188

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Temel ihtiyaçlarını uygun şartlarda finanse edebilmeleri amacıyla hanehalkı geliri 5 bin TL'nin altında olan vatandaşlar;

* 10 bin TL'ye kadar,

* 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli,

* Aylık eşit taksitli kredi kullanabilecek.

Müşterilere, Kredi Garanti Fonu kefaleti ile bu krediden faydalanma imkanı da sunulacak.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ GERİ ÖDEMESİ NASIL OLACAK?

10 BİN LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 376 lira ödenecek.

7 BİN 500 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 282 lira ödenecek.

5 BİN LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 188 lira ödenecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI' BAŞLATTI

Corona virüsü (koronavirüs) salgınıyla mücadele kapsamında yeni bir yardım kampanya başlattıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız, yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Yardım kampanyasına 7 aylık maaşımı bağışlıyorum" dedi. Milli Dayanışma Kampanyası'nın detayları buraya tıklayın.

CORONA VİRÜS SON DURUM DÜNYADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Koronavirüs nedeniyle 7 Nisan 2020 saat 15.45 itibariyle dünya genelinde 75 bin 973 kişi, Türkiye'de ise 649 vatandaş hayatını kaybetti.

CORONA VİRÜS TÜRKİYE HARİTASI

Koronavirüs (covid-19) salgınının 81 ilin tamamında görüldüğünü belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 Nisan 2020 vaka sayılarını kamuoyuyla paylaştı. Virüsten kaynaklı en çok ölümün yaşandığı 10 il sıralamasında, İstanbul 210 kişiyle ilk sırada yer aldı. İzmir'de 27, Kocaeli'de 14, Zonguldak'ta 12, Konya ve Ankara 11'er, Trabzon'da 9, Bursa'da 8, Balıkesir ve Tokat'ta 6'şar, Eskişehir, Malatya ve Muğla'da 5'er ölüm kayıtlara geçti. Türkiye'de illere göre koronavirüs vaka sayısını öğrenmek için buraya tıklayın.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ONLINE CORONA VİRÜS TESTİ

Sağlık Bakanlığı'nın online koronavirüs kontrol testi hizmete girdi. Buraya tıklayarak, birkaç dakikada koronavirüs (kovid-19) kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

CORONA VİRÜSÜ TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ 6 HARİTA

Koronavirüs salgınını güncel olarak takip edebileceğiniz online haritalara gözatmak için buraya tıklayın.

5G TEKNOLOJİSİ CORONA VİRÜSÜN YAYILMASINI HIZLANDIRIYOR MU?

İngiltere'de corona virüsü (koronavirüsü) yaydığı iddiasıyla 5G bazı istasyonları kundaklanmaya başladı. 5G'nin virüsü yaydığı teorisi ilk olarak mart ayında alternatif tıpçı Amerikalı doktor Thomas Cowan tarafından ileri sürülmüştü. Yapılan bir araştırmaya göre de ABD'lilerin yüzde 29'u bu teoriye inanıyor. Peki, 5G gerçekten corona virüsü yayıyor mu? İlginç teoriyi okumak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ 9 YIL ÖNCE BEYAZ PERDEDE

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını binlerce insanın ölümüne neden olurken 2011 yapımı Salgın filminin yaşananlara benzerlik göstermesi soru işaretlerine neden oldu. Hollywood'un ünlü isimlerinin rol aldığı 2011 yapımı Salgın (Contagion) filminin detayları için buraya tıklayın.

EVDE İZLENECEK EN İYİ YABANCI FİLM ÖNERİLERİ

Günlerdir evlerinde çıkmayan vatandaşlar, izlemek için fırsat kolladığı dizi ve filmleri birer birer tüketti. Şimdi vatandaşlar, evde izlenecek en güzel filmler, en iyi film önerileri, kaliteli film önerileri arıyor. KARAR.com'un okurları için derlediği yabancı filmler için buraya tıklayın.

EVDEN TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ ÜCRETSİZ KURSLAR

Yetişkinlere ve öğrencilere yönelik eğitim teknolojisi, kitlesel online ders platformu olan Udemy, corona virüsü (koronavirüs) salgını nedeniyle evlerinde vakit geçirmek zorunda kalan vatandaşlar için bazı ders içeriklerini ücretsiz hale getirdiklerini duyurdu. Udemy'nin ücretsiz kurslarına göz atmak için buraya tıklayın.

EVDE VERİMLİ VAKİT GEÇİREBİLECEĞİNİZ 10 ONLINE AKTİVİTE

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde internetten gerek ziyaret edebileceğiniz, gerekse faydalı eğitimler alabileceğiniz online aktvitelerden bazılarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ONLINE TOPLANTI UYGULAMALARI SAYESİNDE İŞLER AKSAMIYOR

Ölümcül koronvirüs salgını nedeniyle ülkemizde eğitime ara verildi. Bazı şirketler de ofislerini kapatarak evden mesai çalışma sistemine geçti. Dışarı çıkmanın tehlikeli olacağı şu günlerde on binlerce öğrenci evlerinde internette eğitim almaya devam ederken, çalışanlar ise online olarak toplantı ve iş faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Hem uzaktan eğitim için, hem de online toplantılar için kullanılan mobil uygulamalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİCİ ÇAY TARİFİ

Çin'den yayılarak tüm dünyayı saran koronavirüs, ülkemizde de etkisini artırıyor. Bu süreçte güçlü bir bağışıklık sistemi ile hem çevrenizi hem de kendinizi korumanız çok önemli... Uzman diyetisyeniniz Zeynep Taşbaşı Deviren, koronavirüsten korunmanız için bağışıklık sisteminizi güçlendirecek çay tarifini Karar TV'de anlatıyor... İzlemek için buraya tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN