3 Büyükşehir neden hayır dedi?

3 Büyükşehir neden hayır dedi?

AK Parti'nin en büyük şehirde bu kez aradığını tam bulamadı. AK Parti ve MHP’nin 1 Kasım seçimlerinde oy oranları toplamının yüzde 63’e ulaştığı başkentte ise referandum sonucunda yüzde 14’lük oy kaybı oldu. Başbakan Binali Yıldırım’ın özellikle son hafta üç gün kaldığı ve semt semt dolaştığı İzmir’de de ‘evet’ cephesini hayal kırıklığına sokan sonuçlar çıktı.

Hürriyet'in haberine göre, 8 Nisan’da Yenikapı’daki miting alanını dolduranlara Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte hitap etmişti. Referandumdan bir gün önce de dörder miting yaparak İstanbul’da tüm ağırlıklarını hissettirdiler. Ancak son gün 4 ayrı yerde yapılan konuşmalar da evet oylarını iktidarın beklediği düzeye taşımadı.

'HAYIR' BLOĞU AZ BİR FARKLA ÖNE GEÇTİ

İstanbul’da, CHP, HDP ve MHP içindeki muhaliflerin oluşturduğu ‘hayır’ bloğu az bir farkla öne geçmeyi başardı.

1 Kasım 2015 seçimlerinde yüzde 48.72 oy alan AK Parti ile 8.59 oy alan MHP’nin oluşturduğu ‘evet’ bloğunda referandum matematiği İstanbul’da şaştı. Evet oyları yüzde 50’nin üzerine çıkamadı. İstanbul’da yüzde 50’nin üzerine çıkan ‘hayır’ oylarının temsilcileri, 1 Kasım 2015 seçimlerinde (CHP yüzde 30.44, HDP ise yüzde 10.55) oyların yüzde 40.99’unu toplamıştı. AK Parti geçen seçimlerde en yüksek oy aldığı Sultanbeyli, Sultangazi ve Esenler’de oy kaybı yaşadı.



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN