Alphabet.com neden Google’da değil?

Alphabet.com neden Google’da değil?

Google’ın Nest ve diğer satın aldığı şirketlerle konsolide olması sonucu doğan Alphabet’in abc.xyz adresinde olmasının sebebi meğer otomotiv devi BMW imiş!

Teknoloji dünyasını ve borsaları hareketlendiren bir adım atan Google, satın aldığı büyük ölçekli şirketleri bir ana şirket çatısı altında topladı ve bu dev kuruluşa Alphabet adını verdi. Yeni CEO’su Android’in eski patronu Sundar Pichai olan Google artık Alphabet’in bir alt şirketi.

Buna karşın Alphabet, kendi adıyla erişilebilecek alphabet.com adresinde barınmıyor. Şirket detayları abc.xyz adresinde yer alıyor. Her ne kadar bu durum alfabeye güzel bir atıf olsa da, işin aslı Google bu hale mecbur bırakılmış durumda.

Ünlü Alman otomobilci BMW, Alphabet.com alan adını elinde tutuyor ve bu ismi Google’a ya da Alphabet’e satmayı planlamıyor. Şirketin sözcüsü Micaela Sandstede tarafından yapılan açıklamaya göre Alphabet.com adresi, BMW için hayati önem taşıyor. Dahası BMW olası bir tescil ihlali olup olmadığını da denetlemekte olduğunu açıkladı. 

Her ne kadar Google’ın yeni ana şirketine abc.xyz adresinden kolayca erişim sağlansa da, Alphabet.com adresinin yeni birleşme sonrası birkaç defa çökmesi, internet kullanıcılarının .com uzantılı bir adresi Alphabet’ten beklediğini gösteriyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN